Εκδήλωση – Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Εκδήλωση – Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

 «ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»
Αφιέρωμα στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Μία εκδήλωση της ΕΡΤ3
Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 21:30
στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ»

Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του εμβληματικού ποιητή της Θεσσαλονίκης, Ντίνου Χριστιανόπουλου διοργανώνει η ΕΡΤ3, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ» στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Βούλας Κωστάκη, «…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος». Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στο  έργο του ποιητή καταγράφοντας την επίδρασή του στους νέους της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις μαρτυρίες των νεοελληνιστών μεταφραστών του Ντίνου Χριστιανόπουλου στα γαλλικά και τα ισπανικά.

Στιγμές από τη στενή συνεργασία του με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο θα αφηγηθεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καλιεντζίδης, που είχε επιμεληθεί τις εκπομπές του ποιητή στον 958fm της ΕΡΤ3.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο προϊστάμενος προγράμματος ραδιοφώνων της ΕΡΤ3, Δημήτρης Νικολούδης, ερμηνεύει μελοποιημένη ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από τους δίσκους «Το αιώνιο παράπονο» (1994) και «Με τέχνη και με πάθος» (1998) και σχολιάζει την ιδιαίτερη σχέση δασκάλου-μαθητή που είχε αναπτύξει με τον ποιητή.

«…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»

Σκηνοθεσία: Β. Κωστάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κ. Σιδηρόπουλος
Κάμερα: Α. Κοτσίρης
Ήχος: Γ. Τσιτιρίδης
Μοντάζ: Σ. Μπαμπάμη
Επιμέλεια ήχου: Ν. Παπαναστασίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δ. Φράστανλης
Παραγωγή: ΕΡΤ3 2024