«Ένας παράξενος βράχος» – Η απίστευτη ιστορία της ζωής στη Γη από...

«Ένας παράξενος βράχος» – Η απίστευτη ιστορία της ζωής στη Γη από την ΕΡΤ1  20-24.01.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ένας παράξενος βράχος»

(One Strange Rock)

Τη νέα εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ «Ένας παράξενος βράχος» (One Strange Rock), παραγωγής ΗΠΑ 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και κάθε μέρα (εκτός Σαββατοκύριακου) στις 16:00.

Πώς απέκτησε ζωή αυτό το μεγάλο κομμάτι βράχου που είναι ο πλανήτης μας;

Παρακολουθήστε την απίστευτη, παράξενη ιστορία της ζωής στη Γη με αφηγητή τον Γουίλ Σμιθ και μια πλειάδα έμπειρων αστροναυτών που έχουν δει τη Γη όπως είναι πραγματικά -ένα τέλεια σχεδιασμένο σύστημα υποστήριξης ζωής που περιφέρεται στο Διάστημα.

Εντυπωσιακές εικόνες, ανθρώπινες μαρτυρίες, εκπληκτικά οπτικά εφέ, σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι, ξεδιπλώνουν την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που κάνουν τον πλανήτη μας μοναδικό και ξεχωριστό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 1ο: «Αναπνοή» (Gasp)

Ο αστροναύτης Chris Hadfield αποκαλύπτει τα απίθανα και απροσδόκητα διασυνδεδεμένα συστήματα που ρυθμίζουν την πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και δίνουν «αναπνοή» στη ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 2ο: «Καταιγίδα» (Storm)

Πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας; Γεννήθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση δύο πλανητών στο πρώιμο ηλιακό σύστημα, μια κοσμική καταιγίδα που, αντί να μας καταστρέψει, σχημάτισε έναν πλανήτη, δημιούργησε ωκεανούς και οργάνωσε τον κόσμο μας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 3ο: «Ασπίδα» (Shield)

Ο Ήλιος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Γη, εκτοξεύοντας καταστρεπτικά σωματίδια και θανατηφόρα ακτινοβολία. Χωρίς τις ασπίδες προστασίας από τον πυρήνα, την ατμόσφαιρα και τα καιρικά συστήματα, η ζωή στη Γη δεν θα είχε επιβιώσει ποτέ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 4ο:  «Γένεση» (Genesis)

Ο βράχος μας είναι ξεχωριστός – είναι ζωντανός. Με κάποιον τρόπο, ο πλανήτης μας κατάφερε να αποκτήσει ζωή. Πώς συνέβη αυτό και μήπως είναι πιθανό να συμβαίνει κι αλλού;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 5ο: «Εξωγήινοι» (Alien)

Θα βρούμε ζωή σαν τη δική μας σε έναν άλλο πλανήτη; Όλη η ζωή στη Γη ξεκίνησε ως μονοκύτταρα βακτήρια και έμεινε έτσι για 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Πώς λοιπόν αυτά τα βακτήρια μετατράπηκαν στην περίπλοκη, πολύχρωμη και ποικιλόμορφη ζωή που είναι γύρω μας; Θα μπορούσε αυτό να συμβεί οπουδήποτε στο σύμπαν;

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.