ΕΡΤ1 – «28 Φορές Ευρώπη – 28 Europe» 24.10.2017

ΕΡΤ1 – «28 Φορές Ευρώπη – 28 Europe» 24.10.2017

28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE 

Με τον Κώστα Αργυρό
«Ταξίδι μακρινό ώς την Τζαμάικα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στις 00:20

«Ταξίδι μακρινό ώς την Τζαμάικα» 4

Το αποτέλεσμα των Γερμανικών Εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 διαμόρφωσε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην πολιτική ζωή της χώρας και σηματοδότησε το τέλος του «μεγάλου συνασπισμού». Δραματικότερη εξέλιξη ήταν σίγουρα η είσοδος στη Βουλή -και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό- της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία». Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το δημόσιο διάλογο τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις θέσεις όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

«Ταξίδι μακρινό ώς την Τζαμάικα» (2)

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ διαπραγματεύεται με Φιλελεύθερους και Πράσινους για τη συγκρότηση, για πρώτη φορά στην Ιστορία, ενός συνασπισμού στα χρώματα της Τζαμάικα, τα ερωτήματα για τη συντηρητική στροφή της γερμανικής κοινωνίας ζητούν απαντήσεις, αφού αυτή η στροφή δεν θα επηρεάσει μόνο το εσωτερικό της χώρας αλλά και τη στάση της απέναντι στην Ευρώπη, που αναζητεί ένα νέο βηματισμό.

«Ταξίδι μακρινό ώς την Τζαμάικα» (1)

Ο Κώστας Αργυρός βρέθηκε στο Βερολίνο, ερευνώντας τα αίτια του σύγχρονου γερμανικού εθνικισμού, τις προτεραιότητες της πιθανής κεντροδεξιάς κυβέρνησης, τις διεργασίες για τη διαδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Υπουργείο Οικονομικών και την απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ στις εκκλήσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για μεγαλόπνοες αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σενάριο-παρουσίαση: Κώστας Αργυρός.

Δημοσιογραφική ομάδα: Ωραιάνθη Αρμένη, Κώστας Παπαδόπουλος, Δήμητρα Βεργίνη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τάγκας.

«Ταξίδι μακρινό ώς την Τζαμάικα» (3)