ΕΡΤ1 – CINE AFTER «Γλυκά μας λάθη» 30.09.2017

ΕΡΤ1 – CINE AFTER «Γλυκά μας λάθη» 30.09.2017

CINE AFTER – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Γλυκά μας λάθη»

(Camille Redouble)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 00:20

Camille redouble

Ρομαντική δραματική κομεντί, παραγωγής Γαλλίας 2012.

Σκηνοθεσία: Νοεμί Λβοβσκί.

Σενάριο: Μοντ Αμελίν, Νοεμί Λβοβσκί, Πιέρ-Ολιβιέ Ματέι, Φλοράνς Σεϊβό.

Φωτογραφία: Ζαν-Μαρκ Φαμπρ.

Μοντάζ: Ανέτ Ντιτέρτρ, Μισέλ Κλοσαντλέ.

Μουσική: Ζοζέφ Νταάν, Γκαετάν Ρουσέλ.

Παίζουν: Νοεμί Λβοβσκί, Σαμίρ Γκουεσμί, Τζούντιθ Τσέμλα, Γιολάντ Μορό, Μισέλ Βιγερμόζ, Ζαν-Πιέρ Λεό.

Διάρκεια: 115΄

Camille redouble (3)

Υπόθεση: H Καμίγ στα 16 της γνώρισε τον Έρικ, ερωτεύτηκαν τρελά, παντρεύτηκαν κι απέκτησαν μία κόρη. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, ο Έρικ αποφάσισε να την εγκαταλείψει για μία νεότερη γυναίκα. Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, η Καμίγ ξεσπάει στο πάρτι μιας φίλης της και αφήνεται να μεθύσει μέχρι τελικής πτώσεως. Λιποθυμάει από το πολύ αλκοόλ και όταν συνέρχεται έχει συμβεί κάτι παράδοξο: είναι πάλι 16 ετών και έχει επιστρέψει στο πατρικό της, στους γονείς της, στις φίλες της, στην εφηβική της ηλικία και… στον Έρικ. Έχει μία δεύτερη ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της ζωής της. Τώρα που ξέρει πώς τελειώνει η ιστορία, θα τον ερωτευθεί ξανά;

Η Νοεμί Λβοβσκί σκηνοθετεί μια τρυφερή ταινία, που τη διανθίζει με απαλές πινελιές χιούμορ. Ταυτόχρονα, ρίχνει μια νοσταλγική ματιά στα χρόνια του 1980, τότε που τα πράγματα φάνταζαν πιο απλά και πιο ανθρώπινα σε σχέση με την εποχή μας.

Η ταινία, που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Κανών 2012 και ήταν υποψήφια για 13 βραβεία Σεζάρ.

Camille redouble (1)