ΕΡΤ1 – ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ «Στην άκρη του Αιγαίου» 04.04.2017

ΕΡΤ1 – ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ «Στην άκρη του Αιγαίου» 04.04.2017

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

«Στην άκρη του Αιγαίου»

     Με τον Φάνη Παπαθανασίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 22:15

IMG_1269

Οι «Ειδικές Αποστολές», που θα μεταδοθούν από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 22:15, είναι αφιερωμένη στους ακρίτες του Αιγαίου, οι οποίοι εκτός των δυσκολιών που βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις αυξανόμενες τον τελευταίο καιρό τουρκικές προκλήσεις.

Ο Φάνης Παπαθανασίου ταξίδεψε στην Κάλυμνο και την Ψέριμο, διαπίστωσε το υψηλό πατριωτικό φρόνημα των κατοίκων, οι οποίοι δεν δείχνουν πλέον ανήσυχοι για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με τους γείτονες και κατέγραψε με το φακό της εκπομπής τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτά που τους απασχολούν σχετίζονται με την οικονομική ζωή του τόπου τους, η οποία χρόνο με το χρόνο φθίνει. Η μετανάστευση από την Κάλυμνο προς την Αυστραλία και την Αμερική μεγεθύνεται, ενώ οι βασικοί παραγωγικοί τομείς του νησιού, όπως το ψάρεμα, η αλιεία σφουγγαριών και η οικοδομή, συρρικνώνονται επικίνδυνα.

Οι κάτοικοι νιώθουν απομονωμένοι, καθώς η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι ελλιπής. Φυσικά, δεν λείπουν ορισμένα ενθαρρυντικά παραδείγματα ανάπτυξης, στον τουρισμό, στις εξαγωγές και την αναρρίχηση.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Έρευνα-αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.