ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 28, 29 & 31.07.2020

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 28, 29 & 31.07.2020

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
…………………………………………………………………………
18.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
18.15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   W
«Τον αράπη κι αν τον πλένεις» K
Κωμωδία, παραγωγής 1973.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Κώστας Καραγιάννης, Χρήστος Κυριακός.

Μουσική: Κώστας Καπνίσης.

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Έλια Καλλιγεράκη, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Πάνος Τουλιάτος, Νίκος Βερλέκης, Μαίρη Φαρμάκη, Μαρία Μαρτίκα, Κώστας Ντάγκας, Φραγκούλης Φραγκούλης, Γιώργος Γρηγορίου, Αλέκος Πετρίδης, Μ. Φραγκιαδάκης.

Διάρκεια: 85΄

Υπόθεση: Ο σερβιτόρος Αντώνης αγαπάει τη Ρούλα, όμως ο αδερφός της εμποδίζει το δεσμό τους, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του πρώτου. Όταν ο Αντώνης μαθαίνει πως οι μαύροι υπηρέτες αμείβονται καλά, μεταμφιέζεται σε μαύρο και πιάνει δουλειά ως υπηρέτης στο σπίτι ενός εφοπλιστή. Η κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα, παράλληλα με την αποκάλυψη του αληθινού χρώματος του δέρματός του, θα τον βαρύνουν με την κατηγορία της κλοπής. Γρήγορα όμως θα αποκαλυφθεί ότι ο πραγματικός κλέφτης ήταν ο μέλλων γαμπρός του πλούσιου εργοδότη του Αντώνη.

20.00 ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ  W
Το πρόγραμμα ισχύει ως έχει μέχρι τις 24:00 οπότε διαμορφώνεται ως εξής:
24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ
00.15 ΕΡΤ ΕΡΕΥΝΑ  W
ROADS  (E) 
«Τουρκία, μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση»  
Με τον Πάνο Χαρίτο.
Ένα ντοκιμαντέρ για την Τουρκία, μία ακόμη μεγάλη έρευνα για τη χώρα των μεγάλων αντιφάσεων, παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος στην εκπομπή «ROADS».

Σ’ ένα οδοιπορικό, που έγινε λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι σχολιάζουν στην κάμερα του «ROADS» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις εξελίξεις στα σύνορα του Έβρου και τη θαλάσσια μεθόριο, καθώς και τη ζωή υπό τη σκιά του προέδρου Ερντογάν.

Στην τουρκική κωμόπολη Άσσο, απέναντι από τη Λέσβο, πρόσφυγες μιλούν για την προσπάθεια να χτίσουν μια καινούργια ζωή, ενώ κάτοικοι καταθέτουν συγκλονιστικές μαρτυρίες για τους τρόπους με τους οποίους Τούρκοι διακινητές εκμεταλλεύονται και στέλνουν πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Οικονομολόγοι μιλούν στον Πάνο Χαρίτο για τη δεινή οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, ενώ καθημερινοί άνθρωποι μιλούν για τη μεγάλη κρίση που πλήττει τη χώρα, την υψηλή ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Παρουσίαση: Πάνος Χαρίτος.

Αρχισυνταξία: Αφροδίτη Ζούζια, Τζένη Τσιροπούλου.

Σκηνοθεσία: Περικλής Αγγελόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης.

……………………………………………………………………………
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
…………………………………………………………………………
18.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
18.15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   W
«Ο γίγας της Κυψέλης» K

Κωμωδία, παραγωγής 1968.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Λαυρέντης Διανέλλος, Ρία Δελούτση, Νάσος Κεδράκας, Άννα Παϊτατζή, Ιάκωβος Ψαρράς.

Διάρκεια: 86΄

Υπόθεση: Ο γίγας της Κυψέλης ονομάζεται πραγματικά Νίκος Φουρκέτας και είναι ένας τρισπίθαμος ψιλικατζής που έχει όμως πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Φλερτάρει ασύστολα με την πανύψηλη ντίβα της περιοχής, την Κλάρα, την οποία έχει βάλει επίσης στο μάτι και ο ακαταμάχητος γόης της ίδιας περιοχής, ο Αλέκος, αλλά εκείνη παίζει και με τους δύο. Η χαζοχαρούμενη υπηρέτρια της μητέρας τής Κλάρας, η Ζαμπέτα, είναι τρελά ερωτευμένη με το Νίκο, αλλά εκείνος τη σνομπάρει επιδεικτικά. Ένα βράδυ στα μπουζούκια, η Ζαμπέτα γνωρίζεται με το Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος αμέσως αναγνωρίζει το ταλέντο της και την αναδεικνύει σε αστέρι του λαϊκού τραγουδιού –συνεπώς γίνεται και περιζήτητη νύφη. Η Ζαμπέτα είναι τώρα σε θέση να αγοράσει το ρετιρέ πάνω από το διαμέρισμα της Κλάρας και να ταράξει στο καψόνι το λιμοκοντόρο, ο οποίος θα προσπαθήσει από τη μεριά του να διακριθεί -ανεπιτυχώς-, καθώς επιδιώκει να γίνει διαδοχικά φίρμα του ποδοσφαίρου, του πάλκου, των αγώνων ταχύτητας, ακόμα και των ανδρικών καλλιστείων…, ώσπου να καταλήξει στο αναπόφευκτο: το γάμο.

20.00 ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ  W
……………………………………………………………………………
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
…………………………………………………………………………
18.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
18.15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   W
 «Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα»   Κ

Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασόπουλος

Σενάριο: Θεόδωρος Τέμπος

Διάρκεια: 83′

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Φραγκίσκος Μανέλλης, Νίκος Ξανθόπουλος, Άννα Ματζουράνη, Στέλλα Στρατηγού, Νίκος Φέρμας, Γιάννης Παπαδόπουλος

Υπόθεση: Ο Μήτρος και ο Μητρούσης (Θανάσης Βέγγος και Φραγκίσκος Μανέλλης) είναι δύο γκαφατζήδες που φτάνοντας στην Αθήνα καταφέρνουν να μπλεχτούν σε μια παράνομη συναλλαγή λαθραίων ρολογιών. Όταν παραδίδουν σε λάθος άνθρωπο τα ρολόγια, θα κάνουν τα πάντα για να τα ξαναπάρουν, αλλά οι γκάφες που διαπράττουν θα τους μπερδεύουν ολοένα και περισσότερο. Τελικά, χάρη στην αδεξιότητά τους θα βοηθήσουν την αστυνομία να συλλάβει τη σπείρα των λαθρεμπόρων και οι ίδιοι θα γλιτώσουν χωρίς επιπτώσεις.

20.00 ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ  W
……………………………………………………………………………