ΕΡΤ1 – «Europe» 07.03.2020

ΕΡΤ1 – «Europe» 07.03.2020

«EUROPE»
Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στις 13:30

Eva Boura

Ο παγκόσμιος συναγερμός για τον περιορισμό της εξάπλωσης  του κορονοϊού, η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών και οι οικονομικές επιπτώσεις, είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «EUROPE» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 13:30.

Οι συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού είναι πλέον σημαντικές και στην Ευρώπη, με την Ιταλία να αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες κρούσματα, ενώ η ασθένεια χτύπησε πια και την πόρτα της Ελλάδας, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες σε όλα τα επίπεδα. Την ίδια ώρα, στη δίνη του κορονοϊού έχει μπει και η παγκόσμια οικονομία με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες και με αρκετές χώρες να φοβούνται ύφεση στην οικονομία τους.

Ποιες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία; Ποιοι κλάδοι  πλήττονται περισσότερο; Πώς αντιδρούν οι αγορές; Τι μέτρα παίρνουν οι κεντρικές τράπεζες; Η οικονομική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα και πώς μπορεί να επηρεάσει η επιδείνωση της κινεζικής οικονομίας την οικονομία της ευρωζώνης.

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

 Οι πιθανές  επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Θα επηρεάσει  και πόσο τον τουρισμό;  Υπάρχει θέμα αναθεώρησης του στόχου για ανάπτυξη 2.8 %;

 Ο καθηγητής της Φαρμακολογίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή για το τι πρέπει να γνωρίζουμε, καθώς και για το σχέδιο δράσης κατά της επιδημίας.

– Τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στην εκπομπή είναι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου  Αθηνών Γιάννης Τούντας.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη.