ΕΡΤ1 – «Europe» 09.02.2019

ΕΡΤ1 – «Europe» 09.02.2019

«EUROPE»

Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 13:30

Eva Boura

Η δύσκολη, όπως εξελίσσεται, πορεία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δυσεπίλυτα προβλήματα που υπάρχουν και οι συνέπειες ενός άτακτου Brexit είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «Europe» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:30.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τυπικά είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο το κοινοβούλιο έχει ζητήσει από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία «διαζυγίου» με την Ευρώπη, κάτι που ωστόσο απορρίπτουν κατηγορηματικά οι Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν νέο δημοψήφισμα.

Ποιες οι συνέπειες ενός άτακτου Brexit; Πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία, την πολιτική σκηνή και την καθημερινότητα των πολιτών; Γιατί οι Βρυξέλλες απορρίπτουν οποιαδήποτε νέα διαπραγμάτευση; Μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα με τα Ιρλανδικά σύνορα; Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι οι φόβοι για τους χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στη Βρετανία; Υπάρχει ενδεχόμενο για νέο δημοψήφισμα; Ποια η στάση των εργατικών;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Η αποτίμηση της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία. Επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ο κοινός τόπος στις συνομιλίες Τσίπρα – Ερντογάν. Ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά;

Οι πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα διευρωπαϊκά δίκτυα στο προσεχές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027. 330 δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Κομισιόν για τη βελτίωση των μεταφορών και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. 

– Όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν την ερχόμενη εβδομάδα την ολομέλεια του Στρασβούργου.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής, η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Φωτεινή Ασδεράκη και το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντώνης Τριφύλλης.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Μαράντου.