ΕΡΤ1 – «Europe» 13.07.2019

ΕΡΤ1 – «Europe» 13.07.2019

«EUROPE»

Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στις 13:30

Eva Boura

Η νέα δομή και το μέλλον του Ε.Κ., τα πρόσωπα που καταλάβουν τα αξιώματα της Ένωσης και οι νέες συμμαχίες και οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης πενταετίας, είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «Europe», που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στις 13:30.

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις πιο σημαντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συζήτηση στρέφεται τώρα στις προκλήσεις και τους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Η περίοδος 2019 – 2024 είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς μια σειρά ζητημάτων απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις προς όφελος των πολιτών.  Οικονομική πολιτική και νομισματική ένωση, άσυλο- μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, Brexit, ψηφιακή πολιτική, τρόπος λήψης αποφάσεων απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας; Πώς θα λειτουργήσουν οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται; Σε ποιο βαθμό υπάρχει ακόμα ο Γαλλογερμανικός άξονας; Τι σηματοδοτούν οι επιλογές για τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις θέσεις κλειδιά της Ένωσης; Θα προχωρήσουν και πόσο οι μεταρρυθμίσεις  στην ευρωζώνη;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα νέα δεδομένα  μετά το σχηματισμό  της νέας κυβέρνησης και την νέα ηγεσία της Ένωσης.

Νέοι ευρωβουλευτές. Πως βλέπουν τη συμμετοχή τους στο Ε.Κ. και ποια θέματα θεωρούν ως πιο σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη πενταετία.

Μιλούν από το Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ).

Καλεσμένοι στο στούντιο ο Γραμματέας  Διεθνών σχέσεων  της  ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, το πρώην στέλεχος Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντώνης Τριφύλλης και ο Διευθυντής Περιεχομένου της ΔιαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Μαράντου.