ΕΡΤ1- «Europe» 16.12.2017

ΕΡΤ1- «Europe» 16.12.2017

«EUROPE»

Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 13:30

Εύα-Μπούρα-2-1

Η απονομή του φετινού βραβείου Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «EUROPE» που μεταδίδεται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 13.30 από την ΕΡΤ1.

Η βράβευση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα είναι πιο διχασμένη από ποτέ μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη του προέδρου Ν. Μαδούρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται κάθε χρόνο από το 1988  και αποτελεί πλέον τη βασική πτυχή της διπλωματικής δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

– Οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η συμφωνία για το προσφυγικό η αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα και τι σημαίνει για Ελλάδα και Κύπρο η σύγκρουση του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου.

– Panama papers το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του Ε.Κ. για τους φορολογικούς παραδείσους.

– Ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, μιλά αποκλειστικά στο «Europe» για το νέο σύστημα rescEU.

– όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ε.Κ.

Καλεσμένοι της εκπομπής που ταξίδεψε ως το Στρασβούργο  είναι οι ευρωβουλευτές   Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Νίκος Ανδρουλάκης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Τάκης Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ) και ο διευθυντής της μονάδας Υπηρεσιών και Παρακολούθησης Μ.Ε. του Ε.Κ. Ιωάννης Δαρμής.

Έρευνα – παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Μαράντου.