ΕΡΤ1 – «Europe» 25.01.2020

ΕΡΤ1 – «Europe» 25.01.2020

«EUROPE»
Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στις 13:30

Eva Boura

H πορεία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες ημέρες πριν από την ιστορική ημερομηνία της 31ης Ιανουαρίου 2020, και οι επιπτώσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη, είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «EUROPE» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 13:30.

Με μια ιστορική ψηφοφορία, έπειτα από τριάμισι χρόνια κρίσης, οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν πριν από λίγες ημέρες την τελική έγκρισή τους στο νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει στις 29 Ιανουαρίου 2020, δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του «διαζυγίου», ώστε να μπει τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιος ο οδικός χάρτης για την πλήρη έξοδο της Βρετανίας; Μέχρι πότε θα διαρκέσει η μεταβατική περίοδος; Θα επιτευχθεί ο οικονομικός διακανονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές; Ποια τα δικαιώματα των πολιτών; Πώς θα μεταβληθεί το τελωνιακό καθεστώς της Β. Ιρλανδίας;

Ακόμα, οι επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα. Τι φοβάται η Αθήνα; Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας;

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στην εκπομπή, είναι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζιος και ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης.

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2020.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη.