ΕΡΤ1- «Europe» 27.05.2017

ΕΡΤ1- «Europe» 27.05.2017

«EUROPE»

Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 13:30

Εύα-Μπούρα-2

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στον απόηχο του Eurogroup, ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η συζήτηση με τους εταίρους για το χρέος  και το κρίσιμο θέμα της ανάπτυξης είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «Europe», που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 13:30.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να αποτελέσει ταυτόχρονα  το άνοιγμα μιας νέας περιόδου με στόχο η ελληνική οικονομία να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Ποιες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για να πάρει εμπρός η οικονομία; Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκές εταιρείες για την Ελλάδα και σε ποιους τομείς; Πόσο εφικτός είναι ο συνδυασμός και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού  τομέα;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Οι συμφωνίες Αθήνας– Πεκίνου, ο ρόλος της Ελλάδας στην προσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης– Κίνας και οι  δυνατότητες για τις ελληνικές εταιρείες να συμμετάσχουν στα εκεί επενδυτικά προγράμματα. Κίνα. Μπορεί ο Πειραιάς να αποτελέσει κέντρο στις μεταφορές;

-Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την Ευρωζώνη το 2017. Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και τα οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

-Το σχολείο του μέλλοντος στη Πεντέλη αποτέλεσμα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αειφόρος ανάπτυξη, καινοτομία, εξοικονόμηση ενέργειας οι νέες προδιαγραφές λειτουργίας  του.

-Το νέο μουσείο  της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μέσα από 1500 εκθέματα από 35 χώρες παρουσιάζονται  περίοδοι  πολέμου και ειρήνης στη γηραιά ήπειρο από τη Γαλλική επανάσταση μέχρι σήμερα.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο, ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο καθηγητής συνταγματικού  δικαίου και πρώην πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης.

Έρευνα – παρουσίαση: Εύα Μπούρα

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη