ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ «Ποιος ήταν ο Ιησούς;»...

ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ «Ποιος ήταν ο Ιησούς;» 26.08.2019

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Η Ιστορία πίσω από το μύθο»
(Secrets of History: Cracking the case)

Ένα νέο επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία πίσω από το μύθο» (Secrets of History: Cracking the case), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 00:15.

Ιστορικά γεγονότα, ανθρώπινα δράματα και  μυθικά πεπρωμένα, όλα τα μεγάλα κεφάλαια της Ιστορίας έχουν αφήσει  σκιές, αμφιβολίες και άλυτα αινίγματα.

Αυτά τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ επιχειρούν να ρίξουν άπλετο φως στα γεγονότα, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά, υπογραμμίζοντας την υποκρισία και τις απάτες. Ψάχνουν για τις κρυμμένες αλήθειες πίσω από τους μύθους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 00:15
«Ποιος ήταν ο Ιησούς;»
(Who was Jesus Christ?)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2016.

Βηθλεέμ, Παλαιστίνη, κοντά στην Ιερουσαλήμ. Εκεί λένε πως γεννήθηκε ο Ιησούς σε έναν στάβλο στις 25 Δεκεμβρίου πριν από το έτος 1 για εμάς. Η μάνα του μωρού, η Μαρία, είναι λιγότερο από 20 χρόνων και ο Ιωσήφ, ο άντρας της, μεγαλύτερος και ξυλουργός στο επάγγελμα. Όταν γεννιέται ο Ιησούς τρεις Μάγοι, ο Βαλτάσαρ, ο Γασπάρ και ο Μελχιόρ, έρχονται από την Ανατολή και του φέρνουν δώρα: χρυσό, σμύρνα και λιβάνι. Στο βάθος της φάτνης αρνάκια, ένα βόδι και ένα γαϊδουράκι και μαζί και οι βοσκοί. Αυτή είναι η σκηνή της Γέννησης του Χριστού, όπως τη γιορτάζουμε οι χριστιανοί.

Ο Ιησούς, μία μοναδική μορφή, άλλαξε τον ρου της Ιστορίας. Με τα μηνύματά του ιδρύθηκε και ρίζωσε η χριστιανική θρησκεία. Σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε, όμως τα γεγονότα της ζωής του παραμένουν άγνωστα, σκεπασμένα από βαθύ πέπλο μυστηρίου. Αρχής γενομένης από την ημερομηνία της γέννησής Του που δεν είναι η 25η Δεκεμβρίου, όπως τη γιορτάζουμε όλοι σήμερα.

Σκηνοθεσία: Emmanuel Amara.

Παραγωγή: Martange Productions / Io Production / France Télévisions.