ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «Η Λάρισα της σεζόν 1984-1985»...

ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «Η Λάρισα της σεζόν 1984-1985» 23.05.2018

                              Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική-αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό Αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννησή του, τη σεζόν 1979-1980, ώς τις μέρες μας.

                  Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 22:00

«Η Λάρισα της σεζόν 1984-1985»

istoria_ell_podosfairou_larisa

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο ξεκίνημα του παραμυθιού της «Βασίλισσας του Κάμπου», όταν και ήρθε το πρώτο τρόπαιο στον Πηνειό, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Στην κάμερα της εκπομπής, μιλούν οι πρωταγωνιστές του θριάμβου, Γιάννης Βαλαώρας, Μιχάλης Ζιώγας, Δημήτρης Παραφέστας, καθώς και άλλοι που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται στιγμιότυπα από την πορεία της Λάρισας εκείνη τη σεζόν, ενώ ακούγονται και άγνωστες ιστορίες των «βυσσινί».

istoria_ell_podosfairou_larisa (2)