ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 06 & 07.05.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 06 & 07.05.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημ. μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2017, στις 07:00

«Μαζί το Σαββατοκύριακο»

Η ενημερωτική εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00-10:00 το πρωί από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Επίσης, η εκπομπή ασχολείται και με θέματα που αξίζουν της προσοχής μας, όπως σπουδαίες δράσεις σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, Έλληνες που διακρίνονται για τη δράση τους και το έργο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καινοτόμοι επιχειρηματίες που ανοίγουν τα φτερά τους κόντρα στην κρίση κ.ά.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 06/05/2017, ώρα 07:00-10:00

– Εγκατάσταση POS στις επιχειρήσεις. Ποιοι υποχρεούνται να βάλουν στην επιχείρησή τους POS έως τις 27 Ιουλίου. Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα για τους υπόχρεους που δεν αποδέχονται κάρτες. Παραδείγματα κρατήσεων από συναλλαγή 100 ευρώ με κάρτα.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 72η επέτειο από την «Αντιφασιστική νίκη των λαών» εναντίον των Ναζί. Η 9η Μαΐου είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα. Σημειώνεται ότι η τότε Σοβιετική Ένωση μέτρησε περίπου 20 εκατομμύρια νεκρούς. Αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής διοργανώνει για την 9η Μαΐου και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα. Στο στούντιο ο επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα Όλεγκ Μπρεντίχιν.

– Όλες οι εξελίξεις στη Γαλλία, μία μέρα πριν από το άνοιγμα της κάλπης του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

– Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού. Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν και αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου: Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα. Η φετινή μέρα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και την προστασία τους, όπου η Ελλάδα έχει αποσπάσει επαίνους παγκοσμίως, για την αλληλεγγύη των κατοίκων και την προσφορά τους στους εκπατρισμένους. Στο στούντιο, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

– Ζωντανή σύνδεση με το ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου, όπου ο Δήμος διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που οδηγήθηκαν από το Μπλοκ 15 στην Καισαριανή προς εκτέλεση. Η εκτέλεση των 200 Ελλήνων ήρθε ως αντίποινα ενέδρας του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας, στην οποία έπεσαν νεκροί Γερμανοί αξιωματικοί. Οι 200 ήταν μέρος των 600 φυλακισμένων στην Ακροναυπλία, οι οποίοι παραδόθηκαν στους Γερμανούς από το μεταξικό καθεστώς.

 – Η μεταφράστρια του πιο δημοφιλούς αστυνομικού συγγραφέα παγκοσμίως, Jo Nesbo, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, μας μιλάει για τον καλτ επιθεωρητή Χάρι Χόλε, την τεχνοτροπία και τις προσλαμβάνουσες του Νορβηγού συγγραφέα, αλλά και τη «Δίψα», το τελευταίο βιβλίο του Nesbo. Τα 11 βιβλία του Nesbo, έχουν πουλήσει περισσότερα από 33 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο συγγραφέας είναι λάτρης της αναρρίχησης και επισκέπτεται κάθε Σεπτέμβριο την Κάλυμνο.

Κυριακή 07/05/2017, ώρα 07:00-10:00

 – Η ΕΡΤ και το «Μαζί το Σαββατοκύριακο» παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών μετά το άνοιγμα της προεδρικής κάλπης στη Γαλλία. Ζωντανές συνδέσεις με το Παρίσι, τους ανταποκριτές της ΕΡΤ και Έλληνες πανεπιστημιακούς, συζήτηση στο στούντιο με ειδικούς και επιστήμονες.

Με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο φαίνεται πως αυξήθηκαν από το 2012 έως και το 2015 οι δικαιούχοι λογαριασμών άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, γεγονός που οδηγεί το ΚΕΦΟΜΕΠ, σε συνεχείς και εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσει, αφενός εάν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί, αφετέρου εάν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και χρήζουν περισσότερης διερεύνησης. Το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη. Τηλεφωνική σύνδεση με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για τα υπό διερεύνηση πιθανά σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, Νοβάρτις, Ερρίκος Ντυνάν, καθώς και την πορεία της έρευνας για τις 61 κλινικές που φέρονται να έχουν λάβει φορολογική ενημερότητα, παρά το γεγονός ότι χρωστούσαν στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Το σφάλμα στην ελληνική σκέψη». Ένα βιβλίο του Δρ. Οικονομίας, Ανθρώπινου Παράγοντα και Εναέριων Μεταφορών, Ιωάννη Λαΐνου, με θέμα τις απόψεις των αρχαίων φιλοσόφων προς αιτιολόγηση των καθημερινών, σημαντικών ή λιγότερο σημαντικών, σφαλμάτων στα οποία υποπίπτουμε όλοι μας.

– Ζωντανή σύνδεση με το Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo και το Φεστιβάλ All About Cats. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης καλεί μικρούς και μεγάλους να υιοθετήσουν μία γάτα!

– «Η Τάξη μας», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Τζαμαργιά, στο Εθνικό Θέατρο. Ένα καθηλωτικό κείμενο της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, γραμμένο το 2009, το έργο του Πολωνού Ταντέους Σλομποντζιάνεκ παρακολουθεί τη ζωή μιας παρέας συμμαθητών, με σημείο καμπής την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία και κατάληξη τη σημερινή εποχή, καταγράφοντας με ψυχραιμία, αλλά και γερές δόσεις συναισθήματος, πώς οι ιστορικές συγκυρίες στιγματίζουν τις ζωές των ανθρώπων, φέρνουν στην επιφάνεια τον «κρυμμένο» μας εαυτό και διαλύουν τους πιο ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς. Στο στούντιο ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια του έργου Καίτη Κωνσταντίνου.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.