ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 08 & 09.07.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 08 & 09.07.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Εμμανουέλλα Αργείτη και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2017, στις 07:00

Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο, στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2017 η Εμμανουέλλα Αργείτη και ο Γιάννης Σκάλκος  μας παρουσιάζουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 08/07/2017, ώρα 07:00-10:00

LE7_5643

Ραγδαία άνοδος έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών, καθώς χιλιάδες Έλληνες ενοικιάζουν για μικρά χρονικά διαστήματα εξοχικές, θερινές, ακόμα και αστικές κατοικίες για διακοπές σε τουρίστες και επισκέπτες. Άνθρωποι  της αγοράς ακινήτων εξηγούν τις προοπτικές, τη φορολογία και τις απαραίτητες γραφειοκρατικές κινήσεις.

– Νίκος Σκορίνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γραφάκος από τη Νέα Δημοκρατία και Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι διασταυρώνουν τα ξίφη τους για όλα τα κορυφαία θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Όλες οι εξελίξεις από τη Σύνοδο των ηγετών του G-20.

– Τουρισμός και αειφόρος ανάπτυξη στη Φολέγανδρο. Τα μέλη του «Δικτύου Αειφόρων Νήσων- ΔΑΦΝΗ», καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων μας προτείνουν ιδέες για τις φετινές διακοπές στην Φολέγανδρο και προτάσεις ενταγμένες στο πλαίσιο ιδεών του ΔΑΦΝΗ. Η Τόνια Τζώρτζη Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας Δικτύου ΔΑΦΝΗ και η Γεωργία Κανελλόπουλου Σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Κοινωνικής Οικονομίας, μας εξηγούν τις τουριστικές προοπτικές της Φολεγάνδρου.

Διακοπές με σκάφη και ιστιοπλοϊκά, πότε και ποιους συμφέρει. Όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας σκάφη και δη ιστιοπλοϊκά. Απευθείας σύνδεση με την μαρίνα Αλίμου.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο του «Λίμο Λεμονάκη»! Κι όταν όλοι θαρρούν πως είσαι μεγάλος και τρανός; Τι κάνεις; Όταν όλοι έχουν πιστέψει πως είσαι ήρωας; Ε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνεις! Ξέρεις τι ’ναι να σε νομίζουν όλοι διάσημο, ενώ είσαι ένα απλό και ταπεινό λεμόνι;… Απολαυστικό παραμύθι με υπέροχες εικόνες! Και στο τέλος του βιβλίου στύβουμε το μυαλό μας, γνωρίζουμε πώς πρέπει να ελέγχουμε κάθε πληροφορία και ζωγραφίζουμε δικούς μας, αστείους υπερήρωες!

Οι συντελεστές της παράστασης «3 λαλούν και 2 χορεύουν» στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο», μας μιλούν για την περιοδεία που πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα.

Κυριακή 09/07/2017, ώρα 07:00-10:00

DSC_1160

– Όλες οι λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Στις 3 Αυγούστου τίθεται σε ισχύ ο νόμος για την εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί αφενός ώθηση στην αγορά των βιώσιμων επιχειρήσεων και αφετέρου να ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του «κόκκινου» χαρτοφυλακίου των Τραπεζών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Τράπεζας της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της ΕΚΤ. Στο στούντιο άνθρωποι της αγοράς εξηγούν τα βήματα και τη διαδικασία.

– Κώστας Δουζίνας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Φωτήλας από τη Νέα Δημοκρατία και o Γρηγόρης Λιονής από το ΚΚΕ στην πολιτική συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας.

Authentic Blue στην Αμοργό. Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο, ανάδυση στην ελληνική φιλοξενία. Κάτω από το περίφημο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, οι καλύτεροι Έλληνες και ξένοι ελεύθεροι δύτες «free divers», θα είναι παρόντες στο πρώτο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ (ΑUTHENTIC BIG BLUE).

– Απευθείας σύνδεση με το πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όπου διεξάγεται το Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» με γεύσεις, κρασιά, τυριά κλπ από κάθε άκρη της χώρας.

– Εναλλακτική κίνηση οχημάτων με φυσικό αέριο. Πληθαίνουν οι επαγγελματίες και οι ιδιώτες οδηγοί που εν μέσω της οικονομικής κρίσης επιλέγουν να μετατρέψουν τη λειτουργία των αυτοκινήτων τους σε χρήση φυσικού αερίου. Απευθείας σύνδεση με συνεργείο μετατροπής βαρέων οχημάτων.

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άλκηστις Χαλικιά μας μιλάει για το «Κουτί του Σιλάν». O Σιλάν ζει στη νέα του πατρίδα λίγο καιρό µόνο. Κάθε µέρα πηγαίνει στο σχολείο και δεν αποχωρίζεται ποτέ το κουτί του. Η ιστορία του είναι τρυφερή και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την σχολική ζωή που κάθε παιδί θα αναγνωρίσει, ενώ οι λέξεις που περιγράφουν τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής του ήρωα, όπως «συσσίτιο» ή «δομή φιλοξενίας» είναι απολύτως ενταγμένες στη ροή της αφήγησης.

– Ο διάσημος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, εκ των πρωταγωνιστών του «Τροβατόρε», μας μιλάει για την δεύτερη μεγάλη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέτος το καλοκαίρι.

Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.