ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 08 και 09.04.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 08 και 09.04.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημ. μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 08 και 09 Απριλίου 2017, στις 07:00

«Μαζί το Σαββατοκύριακο» (1)

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Επίσης, η εκπομπή ασχολείται και με θέματα που αξίζουν της προσοχής μας, όπως σπουδαίες δράσεις σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, Έλληνες που διακρίνονται για τη δράση τους και το έργο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καινοτόμοι επιχειρηματίες που ανοίγουν τα φτερά τους κόντρα στην κρίση κ.ά.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

-Όλες τις λεπτομέρειες για τα οικογενειακά επιδόματα. Ποιοι τα δικαιούνται, πότε καταβάλλονται. Πότε πρέπει να υποβληθούν η φορολογική δήλωση και το Α21 για να πάρει κάποιος τη δεύτερη δόση τον Ιούλιο. Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος τρίτεκνων και πολυτέκνων.

Η παγκόσμια καινοτομία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την αντιγήρανση. Από την ομάδα «Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) με επικεφαλής τον δρ. Ευστάθιο Γκόνο, ο οποίος εδώ και χρόνια ενεργοποιείται στη μελέτη γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν τη γήρανση, αλλά και την ανθρώπινη μακροβιότητα με μεθόδους λειτουργικής γονιδιωματικής και συστημικής βιολογίας.

Απευθείας σύνδεση με το Βόλο για το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Για δεύτερη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη μας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, αλλά κι από την Κύπρο, προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο.

Οι ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που ζουν με αυτισμό. Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που διαρκεί για όλη τη ζωή του παθόντος και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών  δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου. Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με την κοινωνική συναλλαγή και αμοιβαιότητα, την επικοινωνία και την οργάνωση πρόσφορης και σκόπιμης δραστηριότητας. Στο στούντιο ο παραολυμπιονίκης στο Κανόε Καγιάκ Αντώνης Εξαρχόπουλος.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

-Όλες οι εξελίξεις, στον απόηχο του Eurogroup. Τα επόμενα βήματα κυβέρνησης- δανειστών στο δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

-Νέοι τρόποι πρόληψης και αποτροπής των τροχαίων δυστυχημάτων, εξαιτίας των οποίων χάνουν τη ζωή τους εκατοντάδες Έλληνες κάθε χρόνο. Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, καθώς τα τελευταία πενήντα χρόνια είχαμε 120.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατ. τραυματίες, με την Ελλάδα να κατέχει την τρίτη θέση στα θανατηφόρα τροχαία, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία. Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν στην Ελλάδα, την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών, τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και την τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών 

-Η πορεία των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ελλάδα. Απευθείας σύνδεση με τον Κεραμεικό, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Βαβουρανάκης μας μιλάει για το ανασκαφικό έργο σε όλη την επικράτεια.

-«Ο Συγγραφέας σου πέθανε» σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη. Ο πρωταγωνιστής Γιάννης Βούρος στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στα Δωδεκάνησα. Η φιλόλογος από το Καστελόριζο Ευαγγελία Ξενοπούλου μας συστήνει τις παραδόσεις του τόπου της. Ο αρτοποιός από τη Λακωνία Νίκος Μάζης μας παρουσιάζει όλες τις προτάσεις του για το πασχαλινό τραπέζι.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.