ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 25 & 26.03.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 25 & 26.03.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημ. μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου 2017, στις 07:00

«Μαζί το Σαββατοκύριακο» (3)

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 25/03/2017, ώρα 07:00-11:00

– Πώς διαμορφώνεται η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Η κίνηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Πόσα ακίνητα πωλήθηκαν το 2016, πώς διαμορφώνεται η μεσοσταθμική μείωση σε σχέση με το 2008

– Η συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο για την επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ξεκίνησε η δημόσια συζήτηση για την επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία συμμετέχουν μια σειρά από τοπικά Συντακτικά Εργαστήρια Πολιτών (όπως οι πρωτοβουλίες «Πολιτεία 2.0», «Δημοκρατία και Δημοψήφισμα» «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση»), τα οποία δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια, με ανοιχτή συμμετοχή πολιτών.

– Ο Δημήτρης Τάρλοου στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Ο σκηνοθέτης μεγάλων θεατρικών επιτυχιών, όπως «Οι τρεις αδελφές» και «Η μεγάλη Χίμαιρα», καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του Θεάτρου «Πορεία», σκηνοθετεί για πρώτη φορά για το Εθνικό Θέατρο και υπογράφει τη σκηνοθεσία στο «Θερισμό», το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη.

– Από τις 10:00 έως τις 11:00 οι αφίξεις των Ευρωπαίων ηγετών στην ιστορική για το μέλλον της Ευρώπης, Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης.

 

Κυριακή 26/03/2017, ώρα 07:00-10:00

Σύνδεση με τη Νέα Υόρκη για τις προετοιμασίες της παρέλασης για την 25η Μαρτίου. 

– Σύνδεση με την Κάσο και τη δήμαρχο του νησιού, Μαίρη Τσανάκη-Σορώτου, για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

-Οι αλλαγές στο Ε1. Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

– Οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.

– Οι δράσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των πυρκαγιών.

– Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00, η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ σε μια παράσταση για την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης, την αναμέτρηση με το χρόνο, την απώλεια, τον αγώνα της επιβίωσης, το όνειρο, τον έρωτα, την τέχνη της ποίησης και τελικά, τη ζωή την ίδια.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.