ΕΡΤ1 – ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «The Traffickers» 19.02-01.03.2018

ΕΡΤ1 – ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «The Traffickers» 19.02-01.03.2018

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«The Traffickers» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Από την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

έως και την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018

THE TRAFFICKERS (4)

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2016.

Σε αυτή τη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει η Nelufar Hedayat, η κάμερα εισχωρεί μέσα στον πυρήνα της παγκόσμιας μαύρης αγοράς για να γνωρίσουμε τους εμπόρους, τους ανθρώπους που αγοράζουν, πουλούν και κάνουν λαθρεμπόριο παράνομων προϊόντων από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο και τους διώκτες τους, που προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το τεράστιο διεθνές εμπόριο.

Σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε το «προϊόν» από τον καταναλωτή στην πηγή: πολύτιμες πέτρες, νοθευμένα ναρκωτικά, σπάνια ζώα, όπλα, ανθρώπινα όργανα, ανθρώπους, παιδιά. Θα φτάσουμε στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Γης για να εξερευνήσουμε αυτή την τεράστια διαπλεκόμενη αγορά και θα δούμε ότι τίποτα δεν είναι τόσο μαύρο–άσπρο όσο φαίνεται με πρώτη ματιά.

THE TRAFFICKERS (2)

Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:30

Επεισόδιο 1ο: «Ο θάνατος των ρινόκερων» (Killed for a Horn). Τα τελευταία 40 χρόνια, χάθηκε το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού των ρινόκερων. Ακολουθούμε εδώ το ματωμένο μονοπάτι του εμπορίου για τα κέρατα των ρινόκερων από τους Βιετναμέζους έμπορους  έως τους Νοτιοαφρικανούς λαθρέμπορους.


Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 2ο: «Μυρμηγκοφάγος» (Pangolin or [The $3000 meal]). Οι μυρμηγκοφάγοι γίνονται πλέον πηγή σπάνιου και ακριβού εξωτικού φαγητού. Κινδυνεύουν να εξαφανιστούν;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 3ο: «Ανθρώπινα όργανα» (Human’s Organs). Η μαύρη αγορά στο σκοτεινό εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Πώς η φτώχεια ενώνει πωλητές από το Μπαγκλαντές και πλούσιους ασθενείς νεφροπαθείς σ’ έναν απελπισμένο εναγκαλισμό που ξεπερνά την εύκολη ηθικολογία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:50

Επεισόδιο 4ο: «Ματωμένο χρυσάφι» (Bloody Gold). Οι χρυσωρύχοι που αναγκάζονται να πληρώνουν για προστασία σε τρομοκράτες.

THE TRAFFICKERS

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:50

Επεισόδιο 5ο: «Ψεύτικα φάρμακα» (Fake Pharma). Το εμπόριο για ψεύτικα φάρμακα είναι τόσο κερδοφόρο, που οι έμποροι κοκαΐνης και ηρωίνης αλλάζουν τα ναρκωτικά για τα ψευτοφάρμακα. Ακολουθούμε το μονοπάτι των παρασκευασμάτων αυτών και του εμπορίου τους σ’ όλη τη Δυτική Αφρική μέχρι και την πηγή των ναρκωτικών, στην Κίνα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 6ο:  «H σκοτεινή όψη της υιοθεσίας»  (The Dark Side of Adoption). Η αγνή επιθυμία, με αγαθό κίνητρο των Δυτικών να υιοθετούν παιδιά από παντού στον κόσμο,  καταλήγει να δημιουργεί ζήτηση στην «αγορά» των πιο φτωχών παιδιών, με αποτέλεσμα την απάτη, την κλοπή, και τέλος το εμπόριο παιδιών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 7ο: «Το κορίτσι στο παράθυρο» (The Girl in the Window). Οι γυναίκες πρόσφυγες και τα κυκλώματα πορνείας που τις διακινούν στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και στο Άμστερνταμ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 8ο (τελευταίο): «Όπλα και συμμορίες» (Guns and Gangs). Το εμπόριο όπλων στις ΗΠΑ ενισχύει το βίαιο έγκλημα στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Γουατεμάλα. Σε ένα οδοιπορικό φρίκης ανάμεσα στις διαβόητες συμμορίες της Κεντρικής Αμερικής, μαθαίνουμε πώς φτάνουν εκεί τα όπλα και ποιος πληρώνει τον τελικό λογαριασμό.

THE TRAFFICKERS (3)