ΕΡΤ1-Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη “Μηχανή του χρόνου” 10.06.2017

ΕΡΤ1-Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη “Μηχανή του χρόνου” 10.06.2017

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στις 17:00

mitsotakis- vassilopoulos

Δύο σπάνιες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, αυτό το Σάββατο 10 Ιουνίου  και ώρα 17:00 στην ΕΡΤ1.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξετυλίγει τις μνήμες του και σχολιάζει δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους, στις οποίες υπήρξε πρωταγωνιστής: την περίοδο της Κατοχής και την ταραγμένη δεκαετία του 1960 με την αποστασία.

Περιγράφει τα χρόνια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, της γερμανικής Κατοχής και τα πρώτα χρόνια της Απελευθέρωσης με τα έντονα πάθη και τις αντιθέσεις.
Αναλύει θέματα ταμπού για τους δωσίλογους, τους ταγματασφαλίτες, αλλά και τη συνθηκολόγηση του Τσολάκογλου.

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχολιάζει ιστορικές φωτογραφίες από το αρχείο του και απαντά στις συκοφαντίες ότι υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών.
Ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στην κρίσιμη περίοδο της δεκαετίας του ’60, οπότε ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου.

Δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την αποστασία του 1965 και τη δική του συμμετοχή και με την απόσταση των χρόνων, ανέφερε χαρακτηριστικά στον Χρίστο Βασιλόπουλο: «Δεν θα ορκιζόμουνα. Θα άφηνα να παρέλθουν 48 ώρες. Θα προσπαθούσα να παίξω ένα μεσολαβητικό ρόλο».

Τέλος, μιλάει για τη σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη στάση του Γέρου της Δημοκρατίας και τις κινήσεις του νεαρού βασιλιά που οδήγησαν στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967.