ΕΡΤ1 – Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη, «Προσωπικά» με την...

ΕΡΤ1 – Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 09.02.2020

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
«Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της ζωής μας»
Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη
μιλούν στην Έλενα Κατρίτση

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Νικήτα Τσακίρογλου, από μία θεατρική παράσταση, αλλά και η φήμη του ως ταλαντούχου ηθοποιού, ήταν η αφορμή να τον προσέξει η Χρυσούλα Διαβάτη, πριν από 55 χρόνια.

Σε μία από τις σπάνιες κοινές συνεντεύξεις τους, ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη, μιλούν «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση και ξεφυλλίζουν το άλμπουμ της ζωής τους. Διηγούνται πώς γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν, καθώς και πώς έγινε η πρόταση γάμου.  Μιλούν για τη σχέση τους και την οικογένεια που δημιούργησαν, τους ρόλους τους  στο θέατρο αλλά και πώς δύο τόσο έντονες και διαφορετικές προσωπικότητες κατάφεραν να συνυπάρξουν. «Αν ήμουν ίδιος με τη Χρυσούλα, η ζωή θα ήταν βαρετή», τονίζει ο Νικήτας Τσακίρογλου, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Από την πλευρά της, η κα Διαβάτη περιγράφει έναν άνδρα επιβλητικό, ο οποίος την καθόρισε ως προσωπικότητα και διαμόρφωσε το χαρακτήρα της. Μιλά για συμβιβασμούς, υποχωρήσεις αλλά και θυσίες που έγιναν, για να κρατηθεί αυτή η σχέση.

Παράλληλες οι διαδρομές τους στο θέατρο, με σπουδαίες ερμηνείες και συνεργασίες με σημαντικούς θεατράνθρωπους. Πρωταγωνίστησαν σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες-σταθμούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Αν και έχουν περάσει περισσότερες από πέντε δεκαετίες από την πρώτη τους γνωριμία, συνεχίζουν να θαυμάζουν ο ένας τον άλλον. «Είναι καλύτερη ηθοποιός από εμένα η Χρυσούλα. Είναι μια ηθοποιός του ενστίκτου!», τονίζει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Από την πλευρά της, η Χρυσούλα Διαβάτη, μιλώντας για τον σύντροφο της λέει: «O Νικήτας είναι σπουδαίος ηθοποιός. Ίσως ο τελευταίος από τη μεγάλη γενιά των Ελλήνων ηθοποιών».