ΕΡΤ1 – Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση...

ΕΡΤ1 – Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 05.01.2020

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Προσωπικά»

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης
μιλάει στην Έλενα Κατρίτση
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, στις 16:00

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, γυρνά στα μέρη όπου μεγάλωσε στα Πετράλωνα και συναντά φίλους από την παλιά του γειτονιά. Διηγείται στην Έλενα Κατρίτση ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια και θυμάται τις κοπάνες από το σχολείο που είχαν ατυχή κατάληξη, τους νεανικούς έρωτες αλλά και την αυστηρότητα της μητέρας του, μιας ηρωίδας όπως την αποκαλεί, αφού κατάφερε να μεγαλώσει και να σπουδάσει, σε δύσκολες συνθήκες, τα δύο της αγόρια.

Ακόμη, περιγράφει πώς σε ηλικία 10 χρόνων έπαιρνε το λεωφορείο από το κατάστημα της μητέρας του με τα νυφικά, για να μεταφέρει στο Μοναστηράκι σακούλες με λουλούδια.

Αναφέρεται στον πατέρα του, με τον οποίο είχαν τυπικές σχέσεις για πολλά χρόνια, αλλά και στο πείσμα του να προχωρήσει στη ζωή, να γίνει γιατρός και να διακριθεί.

Μιλάει για την επί 33 χρόνια σύντροφο της ζωής του, Μαρίνα, την κοινή τους ζωή, την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία Αμαρουσίου, καθώς και για τα όρια ανάμεσα στις προσωπικές στιγμές και σ’ αυτές που μοιράζεται με τον κόσμο.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο περιφερειάρχης Αττικής θυμάται την πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το 1998 έως σήμερα και τοποθετείται στο ενδεχόμενο καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μιλάει για τα σχέδιά του να γίνει η Αττική ισχυρό brand name της παγκόσμιας αγοράς και απαντά στο γιατί το Πεδίο του Άρεως έχει γίνει μήλο της Έριδος ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Δήμο, καθώς και για το αν αισθάνεται «μικρός πρωθυπουργός», όπως συχνά αποκαλείται ο περιφερειάρχης Αττικής.