ΕΡΤ1 – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Άνιμερτ» 09.04.2017

ΕΡΤ1 – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Άνιμερτ» 09.04.2017

 

 ANIMΕΡΤ

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων, αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια, που μεταδίδεται στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «Άνιμερτ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017, στις 18:30

 Εκπομπή 13η: «The Edge»

ANIMΕΡΤ The Edge (2)

Πώς συνδυάζεται η τέχνη της εμψύχωσης με τη λυρική τέχνη; Τι είναι το πειραματικό ανιμέισον;

Όλες οι μορφές Τέχνης αναπνέουν μέσα από τον πειραματισμό και τη σύμπραξη. Όταν υπερβαίνουν τα παραδοσιακά τους όρια και έρχονται σε επαφή με άλλες Τέχνες, διευρύνουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα και είναι σε θέση να παραγάγουν κάτι «νέο».

Στην εκπομπή μιλούν συντελεστές του πρότζεκτ «ΑΝΙΜΕΛΣ», μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινούμενων Σχεδίων.

Επίσης, περιπλανιόμαστε στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -στην Καλλιθέα Αττικής- και μαθαίνουμε για τον νέο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες της εγκαταστάσεις. Η Τέχνη στο όριο, λοιπόν, εκεί όπου όλα είναι πιο δημιουργικά.

ANIMΕΡΤ The Edge

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.