ΕΡΤ1 – Πρόγραμμα για τη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ 01.07.2019

ΕΡΤ1 – Πρόγραμμα για τη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ 01.07.2019

ΕΡΤ1 – Πρόγραμμα για τη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019       (ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 16:00-18:00) 
…………………………………………………………………………………………………………….
15.00  ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ   W
16.00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR
«TOKYO PHOENIX, THE RISE OF MODERN JAPAN»  (TOKYO, CATACLYSME ET RENAISSANCES)  
Το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου, σύμβολο του υψηλής τεχνολογίας πολιτισμού μας. Κι όμως, μόλις πριν από 150 χρόνια, προτού αγκαλιάσει τον Δυτικό πολιτισμό χωρίς να χάσει την ταυτότητά του, το Τόκιο ήταν μια παραδοσιακή Ασιατική πόλη με φεουδαρχική δομή που την κυβερνούσαν οι Σαμουράι. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς δύο φορές όμως κάθε φορά, σαν τον μυθικό φοίνικα ξαναγεννιόταν από τις στάχτες. Την μαγική ιστορία αυτής της μεταμόρφωσης θα δούμε μέσα από κινηματογραφικά αρχεία του Τόκιο, από το 1905 και μετά και κυρίως την απίστευτη αντοχή και δύναμη του Ιαπωνικού λαού.
17.00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙΤΑΝΑ» (LAST CALL FROM TITAN)    

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2017.

Αυτό το ντοκιμαντέρ θα μας ταξιδέψει σε έναν από τους τελευταίους αχαρτογράφητους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, τον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου. Πριν από 12 χρόνια το διαστημόπλοιο Κασίνι – Χόιχενς τέθηκε σε τροχιά και για πρώτη φορά στην ιστορία έγινε προσεδάφιση στο εξωτερικό Ηλιακό Σύστημα: Το Χόιχενς αποχωρίστηκε από το κυρίως σώμα του Κασίνι και στη συνέχεια έφθασε στον Τιτάνα το 2005, όπου εισχώρησε στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα και προσεδαφίστηκε, στέλνοντας πληροφορίες πίσω στη Γη.Ένα ασύλληπτο για το νου μας ταξίδι, αφού η απόσταση είναι 10 φορές η απόσταση Γη – Ήλιος. Θα δούμε λοιπόν στην επιφάνειά του βουνά, λόφους, αμμόλοφους, λίμνες, βροχή, τόσο ίδια όλα αυτά  με τη Γη, όμως διαφορετικά στη σύνθεσή τους. Θα μπορούσε ο Τιτάνας να γίνει κατοικήσιμος;

18.00  ΕΙΔΗΣΕΙΣ/Δελτίο στη Νοηματική  W

………………………………………………………………………………………………………………
 
 
Επίσης, σημειώνεται ότι ΣΗΜΕΡΑ-ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1 στις 20:30 η  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (W). Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα μετά το τέλος της μετάδοσης από τη Θεσσαλονίκη.
 
 
Τέλος, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 16:00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ξένο ντοκιμαντέρ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ» (DEADLY DINOSAURS) «Η γη των γιγάντων» & «Άγριοι υπερασπιστές» (Επεισόδια 1ο & 2ο). Η ζώνη των ξένων ντοκιμαντέρ από την ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ παραμένει ως έχει.