ΕΡΤ1 – «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 16.02.2020

ΕΡΤ1 – «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 16.02.2020

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«Προσωπικά»
Με την Έλενα Κατρίτση
«Εννέα χρόνια μετά, οι δύο εντεκάχρονοι πρωταγωνιστές
ζουν το όνειρό τους»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, πριν από εννέα χρόνια, έδωσαν την ευκαιρία στην Έλενα Κατρίτση να γνωρίσει και να παρουσιάσει τότε «δύο εντεκάχρονους πρωταγωνιστές».

Ο Χρυσοβαλάντης ήταν ο μοναδικός μαθητής στο ελληνικό μειονοτικό σχολείο της Χαλκηδόνας. Αισθανόταν «βασιλιάς», όπως έλεγε, κι ας μην υπήρχε ούτε ένα παιδάκι για να παίξει μαζί του στα διαλείμματα. Χάρη σε εκείνον όμως, το σχολείο παρέμενε ανοικτό και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έγινε θέμα στο BBC και στις τουρκικές εφημερίδες.

Μετά την προβολή της εκπομπής τότε, πολύς κόσμος προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει γιατρός στην Ελλάδα και να καταφέρει κάποια στιγμή να επισκεφθεί την Αθήνα και ειδικά τη Νέα Σμύρνη.

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, η Έλενα Κατρίτση είχε συναντήσει τον εντεκάχρονο Μάνο Τσαγκαράκη, τον μικρό πρωταγωνιστή της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «Το Νησί», ο οποίος με τον αυθορμητισμό του αλλά και τις υποκριτικές του ικανότητες, κατάφερε να γίνει «πρωταγωνιστής στις καρδιές μας».

Εννέα χρόνια μετά, βοηθήσαμε τον Χρυσοβαλάντη να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να επισκεφθεί τη Νέα Σμύρνη. Ο Βαλάντης Μιχαηλίδης και ο Μάνος Τσαγκαράκης συναντιούνται πρώτη φορά σ’ έναν χώρο που σημαίνει πολλά και για τους δύο -στο γήπεδο του Ολυμπιακού- και μας συστήνονται ξανά.

Μιλούν για όσα μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνάντησή μας μέχρι σήμερα, για τις αλλαγές που έζησαν, τα όνειρά τους και τους στόχους που πρόκειται να κατακτήσουν.