ΕΡΤ1 – Social Growth «Άσε με να σε στηρίξω» 04.04.2017

ΕΡΤ1 – Social Growth «Άσε με να σε στηρίξω» 04.04.2017

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «Social Growth»

Νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις

SOCIAL GROWTH «Άσε με να σε στηρίξω» (1)Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 23:15

Επεισόδιο 8ο: «Άσε με να σε στηρίξω»

Το «Social Growth» μας ξεναγεί στο ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας της Ελλάδας. Επιχειρηματίες και οργανώσεις που στο μέσο της οικονομικής κρίσης επιχειρούν με γνώμονα τον κοινωνικό αντίκτυπο να υποστηρίξουν και να προσφέρουν σε ευάλωτες ομάδες.

Στο όγδοο επεισόδιο του «Social Growth», η Νάταλι Λεβί εξιστορεί την πορεία της Nannuka, μίας τεχνολογικής εταιρείας που συνδέει τους γονείς με αξιόπιστους ανθρώπους για τη φύλαξη, τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Οι Ηρακλής Μπουραντάς και Φώτης Ταλαντζής παρουσιάζουν τη Novoville, μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στην πόλη.

Ο Φώτης Δραγανίδης, διευθυντής Τεχνολογίας στη Microsoft Ελλάδος, εξηγεί πώς ένας τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται και υποστηρίζει startup εταιρείες και παρουσιάζει το concept του lean startup.

Τέλος, ο Άλεξ Γιαννικούλης του Graphene Ventures εξηγεί τι είναι ένα Venture Capital fund και αναλύει τα τρία πράγματα που εξετάζει πριν λάβει την απόφαση να επενδύσει σε μία εταιρεία.

Το «Social Growth» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξή τους στις μεγαλύτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο.

Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Γι’ αυτό, κατάθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!

Μάθε για το διαγωνισμό ERT Social Growth και δες ξανά τα επεισόδιά μας στο socialgrowth.ert.gr

Email: socialgrowth@ert.gr

Ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook: ΕΡΤ SocialGrowth.

SOCIAL GROWTH «Άσε με να σε στηρίξω»

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάρης Ντώνιας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης.

Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός.

Post Production: Harold Herbert.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς.

Οργάνωση παραγωγής: Πανδώρα Ξαρχάκου.

Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου.

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου.

Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος.

Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός.

Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης.

Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Άρης Αθάνατος.

Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη.

Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.