ΕΡΤ1 – Social Growth : «Σίγουρα υπάρχει κάποια ανάγκη!» 28.03.2017

ΕΡΤ1 – Social Growth : «Σίγουρα υπάρχει κάποια ανάγκη!» 28.03.2017

 «Social Growth»

Νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 23:15

Επεισόδιο 7ο: «Σίγουρα υπάρχει κάποια ανάγκη!»

SOCIAL GROWTH «Σίγουρα υπάρχει κάποια ανάγκη!» (1)

Στο έβδομο επεισόδιο του «Social Growth», ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας μιλάει για την Οργάνωση Γη, μία κοινωνική επιχείρηση που παρουσιάζει στους ανθρώπους της πόλης ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής και επιχειρηματικότητας με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Γεωργία Βαμβουνάκη παρουσιάζει το Μύρτιλλο, μία Κοιν.Σ.Επ. ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας μέσα από τη λειτουργία ενός μοντέρνου καφέ και χώρου πολιτιστικών δράσεων.

Ο Στέλιος Κατωμέρης, του Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής, εξηγεί τι πρέπει να λάβει υπόψη του ένας κοινωνικός επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει τη δράση του.

Τέλος, η Αριάνα Κούρταλη, συντονίστρια της πλατφόρμας crowdfunding ACT4GREECE, και ο Γιώργος Καμέτας, επικεφαλής Business Banking της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσιάζουν πώς το πλήθος μπορεί να χρηματοδοτήσει με τη δική του δύναμη κοινωνικές και επιχειρηματικές δράσεις.

Το «Social Growth» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξή τους στις μεγαλύτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο.

Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Γι’ αυτό, κατάθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!

SOCIAL GROWTH «Σίγουρα υπάρχει κάποια ανάγκη!»

Μάθε για το διαγωνισμό ERT Social Growth και δες ξανά τα επεισόδιά μας στο socialgrowth.ert.gr

Email: socialgrowth@ert.gr

Ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook: ΕΡΤ SocialGrowth.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάρης Ντώνιας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης.

Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός.

Post Production: Harold Herbert.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς.

Οργάνωση παραγωγής: Πανδώρα Ξαρχάκου.

Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου.

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου.

Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος.

Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός.

Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης.

Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Άρης Αθάνατος.

Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη.

Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.