ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό...

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο» 04.07.2020

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»
Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Η μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» συνεχίζει  με σκοπό να ενώσει το τραγούδι με τον πολιτισμό και όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο!

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» για τρίτη σεζόν στην ΕΡΤ1, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο»

Το Σάββατο 4 Iουλίου 2020 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, διασχίζει τη Λεωφόρο των Αναμνήσεων σ’ ένα νοσταλγικό, αλλά κεφάτο αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αγαπημένες ταινίες, ξαναζωντανεύουν στο πλατό μας μέσα από τις νότες και μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής.

«Συνοδηγός» μας σ’ αυτή τη συγκινητική πορεία, ο Μάκης Δελαπόρτας, χωρίς την αγάπη και τον επαγγελματισμό του οποίου θα είχαμε χάσει τα περισσότερα απ’ αυτά τα διαμάντια. Ο αγαπητός ηθοποιός και συγγραφέας, μοιράστηκε μαζί μας γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια των ταινιών και των τραγουδιών.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος με το σαξόφωνό του μας ταξίδεψε στο τρυφερό τότε, μας χάρισε ένα πολύ συγκινητικό φινάλε, ενώ δεν παρέλειψε να τιμήσει, μουσικά, τον Μίμη Πλέσσα, παντοτινό φίλο και συνεργάτη του έως σήμερα.

Ο Δάκης, πάντα υπέροχος, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, καθώς μας τραγουδά επιτυχίες του από τις ταινίες της δεκαετίας του ΄60, με τη φρεσκάδα που τον χαρακτηρίζει.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού και όχι μόνο κινηματογράφου Ρίκα Διαλυνά, μας τίμησε με την παρουσία της και μοιράστηκε ιστορίες από τη λαμπερή εκείνη εποχή.

Στην παρέα μας και οι τραγουδιστές: Κωνσταντίνα, Tereza, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χριστιάνα Γαλιάτσου και Κώστας Μαρτάκης, οι οποίοι «έντυσαν» το αφιέρωμα με τις καταπληκτικές φωνές τους.

Φυσικά, μαζί μας και αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως και τότε!

Η Σοφία Μουτίδου με το μπρίο και την τσαχπινιά της έμοιαζε να ξεπετάχτηκε από τα φιλμ της εποχής.

Για μία, ακόμη, φορά ο Παναγιώτης Πετράκης συγκλονίζει με τη φωνή του, η Ελευθερία Κοντογεώργη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ρένος Ρώτας εκπροσώπησαν, επαξίως, τη νέα γενιά καλλιτεχνών, που επισκέπτονται με άνεση και, κυρίως, με ταλέντο, τη μουσική σκηνή.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Μιχάλης Μαρίνος

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου

Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση