ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση» 11.07.2020

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση» 11.07.2020

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»
Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Η μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» συνεχίζει  με σκοπό να ενώσει το τραγούδι με τον πολιτισμό και όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο!

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» για τρίτη σεζόν στην ΕΡΤ1, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση»

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, «επισκέπτεται» το σύμπαν του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ένα πραγματικό, παράλληλο σύμπαν γεμάτο ιστορίες γραμμένες με νότες.

Ξεναγός μας, η κόρη του, Άννα Μπιθικώτση, η οποία με τον γλυκό, χαρισματικό της τρόπο, μας μεταφέρει τρυφερές εικόνες από τις οικογενειακές τους στιγμές, ενώ απαγγέλλει το συγκινητικό ποίημα που έχει γράψει για τον πατέρα της, υπό τους ήχους της «Νύχτας Μαγικιάς»!

Ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια με τη χαρακτηριστική φωνή του και μας χαρίζει υπέροχες στιγμές από την τεράστια καριέρα του αγαπημένου βάρδου.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη μάς μιλά για τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή και τον ιδιαίτερο τρόπο που ο ίδιος μετέφερε την ποίηση στο πλατύ κοινό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα η Πίτσα Παπαδοπούλου. Μας θύμισε αγαπημένες επιτυχίες και μας περιέγραψε στιγμές από την προσωπική τους σχέση και συνεργασία.

Για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση μίλησε ο μοναδικός και πάντα υπέροχος, Μανώλης Μητσιάς.

Πολλοί, ακόμη, φίλοι έσπευσαν να ντύσουν μουσικά το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ερμηνεύει Μπιθικώτση και μας μιλά για την αλήθεια του, ενώ τη σκυτάλη παίρνει η Ελένη Δήμου, η οποία με τον δικό της τρόπο «αφηγείται» μερικές από τις  «μουσικές ιστορίες» του.

Μαζί μας και οι υπέροχοι καλλιτέχνες, Ηλίας Κλωναρίδης, Θεοδοσία Στίγκα, Μιχάλης Δημητριάδης και Σωτήρης Δογάνης, οι οποίοι ερμήνευσαν πολλές επιτυχίες του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Στην παρέα και οι ηθοποιοί Αλίνα Κωτσοβούλου, Κώστας Ανταλόπουλος, Φιλίτσα Καλογεράκου, Κωνσταντίνος Μενούνος και Ναταλί Τσάβεζ, οι οποίοι έβαλαν τη δική τους πινελιά στη βραδιά.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου

Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης

Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση