ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» 20.04.2018

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» 20.04.2018

ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Πάνο Μπουγιούρη

bty

Στην ΕΡΤ λέμε ΝΑΙ! Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ με ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Η νέα μουσική εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώνει το τραγούδι με τον πολιτισμό κι όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο.

Διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή. Και μαζί στιγμές ακρόασης, μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 22:00

bdr

Στον Μίκη Θεοδωράκη, τον κορυφαίο -με όλη τη σημασία της λέξης- δημιουργό, είναι αφιερωμένη η μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018  και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και του κόσμου μέσα από τα σημαντικότερα έργα του. Τον λεβεντόκαρδο Κρητικό, τον χαρισματικό Έλληνα, τον oικουμενικό καλλιτέχνη.

bty

Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ, ειδικά όταν αποδίδονται από σπουδαίους ερμηνευτές στενά συνδεδεμένους με το ύφος αλλά και το ήθος του Μίκη, όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Αναστασία Ζαννή, Κλεονίκη Δεμίρη, Νίκη Ντουσιοπούλου και Μαίρη Δούτση.

bty

Δημιουργίες που ένωσαν Ανατολή και Δύση, έφεραν τους ποιητές στα χείλη των πολλών, έσμιξαν το λόγο και τις μελωδίες με την κοινωνία, άλλαξαν τη μοίρα της μουσικής και του τόπου μας.

bty

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, άνθρωποι που γνωρίζουν σε βάθος το μεγαλείο της Τέχνης και του ανθρώπου, Θεοδωράκη. Ειδικότερα, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι: Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Λιάνης, Μηνάς Βιντιάδης, Ευθύμης Ναυρίδης, Γιώργος Λογοθέτης, Κοσμάς  Παυλόπουλος, Μπράχα Κοέν,  Νίκη Παλληκαράκη και Χρήστος Παπανικολάου.

bty

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης.

Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης.

Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά.

Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel.

bty

bty

bty