ΕΡΤ1 – «ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ» (Αλλαγή θέματος) 14.12.2019

ΕΡΤ1 – «ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ» (Αλλαγή θέματος) 14.12.2019

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο, ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στις 22.00 στην ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη το «Αφιέρωμα στον συνθέτη και μαέστρο Θύμιο Παπαδόπουλο» W

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος φιλοξενούν τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που ξεκίνησε την πορεία του με δάσκαλο τον  Μάνο Χατζιδάκι κι εξακολουθεί να συνεργάζεται  με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής και θεατρικής σκηνής.

Άγνωστες ιστορίες  από τα παρασκήνια συναυλιών και ηχογραφήσεων αποκαλύπτουν, ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και οι ερμηνευτές:  Μάριος Φραγκούλης, Ορφέας Περίδης,  Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας  Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Απόστολος Ρίζος,  Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δημήτρης Κανέλλος.

Για το μεγάλο του ταλέντο μιλούν ο πρώην διευθυντής της Sony Δημήτρης Γιαρμενίτης, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης και οι ηθοποιοί Ελένη Ζαραφίδου και Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.

Η σύζυγός του και δασκάλα Φωνητικής, Αρετή Τοπουζίδη, με χιούμορ αποκαλύπτει πώς τους ένωσε το παιχνίδι της μοίρας, ενώ ο αδελφός του και ηχολήπτης Σωτήρης Παπαδόπουλος συμπληρώνει την εικόνα για τον μεγάλο μας αυτόν μουσικό.

Με τον Θύμιο Παπαδόπουλο «συμπράττουν»  κλαρινέτα, σαξόφωνα, καθώς και ξύλινα όργανα που έχει φτιάξει ο ίδιος, όπως επίσης το κιθαριστικό ντουέτο των Στέλιου Γκόλγκαρη  –  Βασίλη Μαστοράκη και ο μουσικός Δημήτρης Μπάος.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.

Οι νυχτερινές επαναλήψεις διαμορφώνονται ως εξής:
01.15 ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ (Ε) ημέρας  W
02.00 EUROPE (Ε) ημέρας W
03.30  ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ  (Ε) ημέρας W
04.30 ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ (Ε) ημέρας W
05.30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Η Οδύσσεια του Κινηματογράφου» (Ε) ημέρας GR
06.30 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W