ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 20.05.2018

ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 20.05.2018

ΕΚΠΟΜΠΗ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ  

ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ

Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 19:00
Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Λάμπης Τσιριγωτάκης
Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Λάμπης Τσιριγωτάκης

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1,  την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στον νέο κύκλο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Ντίκι Άρμπιτερ
Ντίκι Άρμπιτερ

– Συνδέεται ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τον εκσυγχρονισμό και το μέλλον της μοναρχίας και της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας; Την άποψή του καταθέτει στην εκπομπή, ο επί 12 χρόνια έμπιστος γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ σε θέματα Επικοινωνίας, Ντίκι Άρμπιτερ.

Γκράαμ Σμιθ
Γκράαμ Σμιθ

Στο πλαίσιο του ίδιου θέματος, η εκπομπή φιλοξενεί συνέντευξη του Γκράαμ Σμιθ, προέδρου της Κίνησης «Δημοκρατία», η οποία ζητάει την κατάργηση της μοναρχίας στην Αγγλία.

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ
Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

– Αποκλειστική συνέντευξη, εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία, με τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Συμφωνεί με τα γραφεία στοιχημάτων που δίνουν την Αγγλία μεγάλο αουτσάιντερ και μιλάει με πολύ θετικά σχόλια για τον Έλληνα αμυντικό της Άρσεναλ, Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

Εβίτα Αράπογλου, επιμελήτρια της έκθεσης «Γκίκας - Craxton - Leigh Fermor: Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα»
Εβίτα Αράπογλου, επιμελήτρια της έκθεσης «Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor: Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα»

– Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο για τρεις διεθνείς προσωπικότητες της Τέχνης, που οι ίδιοι και τα έργα τους επηρεάστηκαν από τη γοητεία της Ελλάδας. Πρόκειται για τον Έλληνα ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Άγγλο ζωγράφο Τζον Κράξτον και τον συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ, γνωστό από την οργάνωση της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βασίλης Αργυρίου
Βασίλης Αργυρίου

– Ο Έλληνας καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον Βασίλης Αργυρίου, αναφέρεται στις σημαντικές έρευνές του -με τη βοήθεια της Υπολογιστικής Όρασης- στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος.

Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος.