ΕΡΤ1 – ΣYMBAINEI ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: «Φάκελος Brexit» 04.07.2020

ΕΡΤ1 – ΣYMBAINEI ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: «Φάκελος Brexit» 04.07.2020

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Συμβαίνει στην Ευρώπη»
Φάκελος Brexit
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στις 14:00

Τον φάκελο Brexit ανοίγει η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συμβαίνει στην Ευρώπη» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και την Κλειώ Νικολάου το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 14:00.

Τι επιδιώκει η Ευρώπη και τι οι Βρετανοί; Ποια θα είναι η επίδρασή του Brexit στο γεωπολιτικό σκηνικό; Πώς επηρεάζει την παγκόσμια πολιτική η έξοδος του Ην. Βασιλείου; Υπάρχουν πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας ή οδεύουμε προς ένα «σκληρό διαζύγιο»;

Για το θέμα μιλούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος  Κατρούγκαλος  και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης  Τσινισιζέλης.

Από τις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Συριόπουλος παίρνει συνέντευξη από τον Γκι Φερχόφσταντ, ενώ ο Κώστας Δαβάνης μιλά με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν. 

Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί η συνέντευξη που έδωσε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη ο καθηγητής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Κεντ Ρίτσαρντ Γουίτμαν, ενώ από το Βερολίνο ο Γιώργος Παππάς μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το Brexit.