ΕΡΤ1 – Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους: «Να μείνω ή να φύγω;» 30.03.2017

ΕΡΤ1 – Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους: «Να μείνω ή να φύγω;» 30.03.2017

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ Β΄ ΚΥΚΛΟΥ

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 23:15, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Πρόκειται για σειρά 12 ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, όπου πρωταγωνιστούν ήρωες μίας σκοτεινής και δύσκολης καθημερινότητας, χωρίς καμμιά προοπτική και ελπίδα. Nεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν τα αδιέξοδα της κρίσης και βρίσκουν τελικά το φως στην άκρη του τούνελ. Η ελπίδα και η αισιοδοξία τελικά θριαμβεύουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους που εμπνέει.

Τα 12 ντοκιμαντέρ έχουν αρχίσει να προβάλονται σε διεθνή φεστιβάλ με υμνητικές κριτικές και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων τηλεοπτικών σταθμών και πανεπιστημίων διεθνώς. Ήδη έχουν αρχίσει να προβάλονται σε σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές κ.ά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 23:15

Πρεμιέρα – Επεισόδιο 1ο: «Να μείνω ή να φύγω;»

(Should I stay or should I go?)

1

Έξι Έλληνες ανεβάζουν τις αληθινές τους ιστορίες στη σκηνή και αναρωτιούνται αν πρέπει να φύγουν ή να μείνουν στην Ελλάδα της κρίσης, ένας Γερμανός προσπαθεί να καταλάβει τι φταίει και όλοι μαζί επιχειρούν ένα νέο είδος θεάτρου που μετατρέπει το ντοκουμέντο σε παράσταση. Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί τις αληθινές ζωές των ηρώων στο Βερολίνο και στην Αθήνα και εμπλέκεται μαζί με τους θεατές της παράστασης στις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών που υποδύονται τους εαυτούς τους στη σκηνή. Τελικά θα μείνουν ή θα φύγουν;

Σενάριοσκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής.

Αρχισυνταξία-ιδέα: Πρόδρομος Τσινικόρης – Ανέστης Αζάς.

Μοντάζ: Τεό Σκρίκας

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

Βοηθός σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παπαφράγκος.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.