ΕΡΤ1 – Τα νέα στοιχεία από το Φάκελο της Κύπρου και ο...

ΕΡΤ1 – Τα νέα στοιχεία από το Φάκελο της Κύπρου και ο Φάκελος “Αγνοούμενοι του 1974” στην «Επόμενη Μέρα» με τον Γιάννη Φασουλά 19.04.2019

  «Η Επόμενη Μέρα»

Με τον Γιάννη Φασουλά
Φάκελος της Κύπρου
και Φάκελος «Αγνοούμενοι του 1974»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 22:00

Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Φάκελο της Κύπρου και ο Φάκελος «Αγνοούμενοι της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974», θα βρεθούν στο επίκεντρο της «Επόμενης Μέρας» με τον Γιάννη Φασουλά, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1.

Στην εκπομπή θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι εγκληματικές ευθύνες της χούντας των Αθηνών για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ενώ με βάση τα νέα ντοκουμέντα, θα απαντηθούν ερωτήματα, όπως αν το εθνικό κέντρο γνώριζε τα σχέδια της Άγκυρας για τον Αττίλα 1 και 2.

Σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση θα μεταδοθούν αποσπάσματα από τη συγκλονιστική ταινία «Αιχμάλωτοι της προδοσίας», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργιάδη και έρευνα Χρύσανθου Χρυσάνθου.

Η «Επόμενη Μέρα» θα συνδεθεί με τη Λευκωσία για να συνομιλήσει με πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Στο στούντιο, μαχητές του 1974, διπλωμάτες και ιστορικοί.

Η «Επόμενη Μέρα» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1, ανοίγει την αυλαία του αντιφασιστικού διημέρου (Σάββατο και Κυριακή) που οργανώνει η ΕΡΤ, με αφορμή το μαύρο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Παρουσίαση: Γιάννης Φασουλάς.

Αρχισυνταξία: Βενιζέλος Λεβεντογιάννης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Πλατή.

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.