ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 05, 09 & 13.01.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 05, 09 & 13.01.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

……………………………………………………………………………………………

12.30 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ (Ε) W

13.30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  GR & ERT WORLD

«To όνειρο της Κυριακής» ● 

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1970.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος.

Σενάριο: Βασίλης Ανδρεόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γρηγόρης Δανάλης, Νίκος Μήλας, Δημήτρης Παπακωνσταντής.

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Μαλλίδης, Στέλλα Βοσκοπούλου, Θόδωρος Δερβενιώτης, Π. Ζέρβας.

Παίζουν: Τόλης Βοσκόπουλος, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Ελένη Ζαφειρίου, Βίλμα Κύρου, Λαυρέντης Διανέλλος, Μαρίνα Πεφάνη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Χρήστος Δοξαράς, Ελένη Νενεδάκη, Γιώργος Νεφεντάριος.

Διάρκεια: 87΄

Υπόθεση: Ο τραγουδιστής Άγγελος Κομνηνός (Τόλης Βοσκόπουλος) συναντά τη Μαργαρίτα (Νίκη Τριανταφυλλίδη), κόρη του επιτυχημένου δικηγόρου Αλέξανδρου Βαρδή (Βασίλης Ανδρεόπουλος) και η γνωριμία τους εξελίσσεται σε μεγάλο έρωτα. Ο Στέλιος Κομνηνός (Λαυρέντης Διανέλλος), ο αλκοολικός πατέρας του Άγγελου, θεωρεί τον Βαρδή υπαίτιο της σύλληψης και εκτέλεσης της γυναίκας του στα χρόνια της Κατοχής και όταν μαθαίνει το δεσμό τους, εναντιώνεται στο γάμο τους. Ο τραγουδιστής απομακρύνεται από την αγαπημένη του, ενώ εκείνη όταν μαθαίνει την ιστορία ζητάει εξηγήσεις από τον πατέρα της. Ο τελευταίος, αδυνατώντας να πείσει τον πατέρα του νεαρού για την αθωότητά του, θα στείλει το ερωτευμένο ζευγάρι να συναντήσει μια γυναίκα που βασανίστηκε από τους Γερμανούς και πρόδωσε την άτυχη μητέρα του τραγουδιστή. Τελικά, το ζευγάρι θα μπορέσει να ζήσει ευτυχισμένο.

15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

……………………………………………………………………………………………

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

……………………………………………………………………………………………

20.55 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ W

22.00 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ W

Ενημερωτική εκπομπή με πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ 

23.30 ΕΡΤ REPORT W

«Δίχτυ προστασίας» 

Με την Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.

00.30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» (Ε) – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Επεισόδιο 5ο

……………………………………………………………………………………………

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

……………………………………………………………………………………………

16.00 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε)  W

17.00 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Ε)  W

Με τον Κώστα Αργυρό.

«Οι πειρατές της Ιβηρικής»

Από τον περασμένο Ιούνιο, στην πρωθυπουργία της Ισπανίας βρίσκεται, κάπως απροσδόκητα, ο 46άχρονος σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ. Η κυβέρνησή του δεν διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία και στηρίζεται από τους αριστερούς «Ποδέμος» του Πάμπλο Ιγκλέσιας, οι οποίοι δεν μετέχουν όμως σ’ αυτήν. Μέσα σε μια Ευρώπη, όπου η κεντροδεξιά βρίσκεται σχεδόν παντού στην εξουσία, η Ισπανία αποτελεί, μαζί με την Πορτογαλία, το ιβηρικό παράδοξο.

Στις δύο αυτές χώρες της Ιβηρικής, οι σοσιαλδημοκράτες δείχνουν να μην επηρεάζονται από τη συνολικότερη καθίζηση των «αδελφών» τους κομμάτων στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη. Αντίθετα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στον Σάντσεθ και υψηλά ποσοστά αποδοχής για την κυβέρνησή του, στην οποία αποτελούν πλειοψηφία οι γυναίκες.

Ο Κώστας Αργυρός βρέθηκε στη Μαδρίτη και συνομίλησε με πολιτικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους γι’ αυτό το φαινόμενο, τα αίτια και τις πιθανότητες μακροημέρευσής του, καθώς και για τις προσπάθειες της ισπανικής κυβέρνησης να μετριάσει τις κοινωνικές συνέπειες της μακρόχρονης πολιτικής λιτότητας των προηγούμενων ετών. Ακόμη, αναζήτησε τα απομεινάρια του κινήματος των πλατειών του 2011, το οποίο προκάλεσε ευρείες πολιτικές ανακατατάξεις, αλλά στο μεταξύ έχει επιστρέψει… στα σπίτια του.

Μίλησε, επίσης, για τις συνέπειες που είχε στην εθνική συνείδηση η προσπάθεια της κυβέρνησης στη Βαρκελώνη να προωθήσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ο δικηγόρος του εξόριστου Καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτσδεμόν, εξηγεί τα σχέδια του πελάτη του, αλλά και τη στρατηγική των Καταλανών αυτονομιστών, που ζητούν την αποφυλάκιση των στελεχών τους προκειμένου να στηρίξουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, κάτι που θα της επιτρέψει να συνεχίσει ανεμπόδιστα τη θητεία της έως το καλοκαίρι του 2020.

Παρουσίαση-σενάριο: Κώστας Αργυρός.

Αρχισυνταξία: Ωραιάνθη Αρμένη.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κακαβιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τάγκας.

18.00 SUPERLEAGUE DAY – Εκπομπή W & HD

……………………………………………….