ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 13-19.05.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 13-19.05.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2019 διαμορφώνεται ως εξής :

………………………………………………………………………………………………………………..

12.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ   W

12.30 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του Ποταμιού, κου Σταύρου Θεοδωράκη. 

Απευθείας μετάδοση από το Ηράκλειο

13.15 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… W

14.30 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ  W

15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

16.00 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ   W

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, κου Βασίλη Λεβέντη.

Απευθείας μετάδοση

16.45 ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ   W

18.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ/Δελτίο στη Νοηματική  W

18.15 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ W

18.25 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΪΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε)   W

19.00 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ    W

Προεκλογική Συγκέντρωση ΑΝΕΛ  – Ομιλία κου Πάνου Καμμένου.

Απευθείας μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη

20.00 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση ΚΙΝΑΛ  – Ομιλία κας Φώφης Γεννηματά.

Απευθείας μετάδοση από την Πάτρα

20.50 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

22.00 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

Το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες

00.30 ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ   W

02.30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ: ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ JJ» (Ε)

Επεισόδιο 12ο 

03.20 ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ (Ε) ημέρας   W

04.30 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε) ημέρας   W

05.00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΪΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε) ημέρας   W

………………………………………………………………………………………………………………..

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα -ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ 2019- και ώρα 18.15, προγραμματίζεται (από Δευτέρα έως και Παρασκευή), η εκπομπή «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ» W.  Δεν θα μεταδοθεί η εκπομπή «ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» (Ε).

Τέλος, την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ  2019, στις 16.00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ ’68, ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ. ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ».

Τη Γαλλία των κοινωνικών αγώνων και των πολιτισμικών αντιθέσεων, περιγράφουν στην Έλενα Κατρίτση, Έλληνες που βίωσαν τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των πολιτών, από το Μάη του ’68 έως τα «κίτρινα γιλέκα». Ακόμη μιλούν, για τις ταραχές και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στα γκέτο του Παρισιού, αλλά και τις δύσκολες ώρες που έζησαν, όταν η πόλη έγινε στόχος τρομοκρατών.

Ο Κυριάκος Χατζηκωνσταντίνου, αυτόπτης μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo», όπου οι φανατικοί εξτρεμιστές εκτέλεσαν 11 ανθρώπους, περιγράφει, φανερά συγκλονισμένος ακόμα και σήμερα, τις δραματικές ώρες που έζησε.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», το μεταναστευτικό, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, αλλά και το ρόλο της ακροδεξιάς στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών, αναλύει ο Μιχάλης Βακαλούλης, καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII.

Τη νεότερη Ιστορία, όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, άλλαξαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών τον Μάη του ’68. Τα γεγονότα εκείνης της εποχής, θυμάται η πρώην πρύτανης της Ακαδημίας και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία ήταν τότε καθηγήτρια στη Σορβόννη.

Έναν χρόνο νωρίτερα, με την έλευση της χούντας στην Ελλάδα, το Παρίσι γίνεται «η πρωτεύουσα των αυτοεξόριστων Ελλήνων». Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός περιγράφει πώς βρέθηκε στο Παρίσι, μόλις έμαθε για την κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Ροβήρος Μανθούλης  μιλά για τα ντοκιμαντέρ του που προβάλλονταν στη Γαλλική Τηλεόραση και παρουσίαζαν σπουδαίες προσωπικότητες, κάποιες από τις οποίες συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση της γαλλικής κοινής γνώμης, σε σχέση με όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη έχει πληγωθεί βαθιά από τον φασισμό και την τρομοκρατία και έχει δοκιμαστεί σκληρά από το προσφυγικό και τη λιτότητα. Η κα Αρβελέρ δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της Ευρώπης, εξαιτίας των ίδιων μουσικών που ακούμε, των ίδιων βιβλίων που διαβάζουμε, αλλά κυρίως των κοινών αναφορών, από όλο τον κόσμο, στον ελληνικό πολιτισμό. Όλα αυτά, όπως τονίζει, θα ξαναδώσουν στην Ευρώπη, τον βηματισμό της…