ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος 13-22.05.2020

ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος 13-22.05.2020

ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2020
…………………………………………………………………………………..
21.30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ» W
23.15 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ W   Κ8    –  ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ  
Με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο
Εκπομπή 1η: «Καλεσμένος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος»
24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
…………………………………………………………………………………..
Νυχτερινές επαναλήψεις
03.10 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(Ε) «Ύδρα» W
03.50 ON THE ROAD (E)«Πίστα δοκιμής» W
04.20 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «MADAM SECRETARY-Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ» (Ε) ημέρας  GR
05.00 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (Ε) ημέρας  W
05.45 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2020
………………………………………………………………………………………………………………
16.50 Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ  «Λειψοί και Αρκιοί: η ηρεμία των πραγμάτων»  W
17.45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ/Δελτίο στη Νοηματική W
18.00 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε) W
Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.
«Βίκυ Μοσχολιού – Α’ Μέρος»
Βίκυ Μοσχολιού. Η Κοτοπούλη του ελληνικού τραγουδιού για τον Γιάννη Τσαρούχη. Ένα ακριβό βιολοντσέλο για τον Φοίβο Ανωγειανάκη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Για τους περισσότερους, όμως, ήταν η φωνή που μιλούσε απευθείας στη λαϊκή ψυχή.
Η «Μηχανή του χρόνου» γυρίζει πίσω στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και της μεταπολεμικής Ελλάδας, για να πιάσει από την αρχή το νήμα της ζωής μίας από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της χώρας.
Η Βίκυ Μοσχολιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεταξουργείο, αλλά η οικογένεια μετακόμισε στο Αιγάλεω, εξαιτίας του ότι η μητέρα της έπασχε από φυματίωση και είχε ανάγκη από καθαρό αέρα. Στο αυθαίρετο πατρικό σπίτι, που βοήθησε και η ίδια να χτιστεί, έζησε τα πρώτα φτωχικά, αλλά ευτυχισμένα, χρόνια της ζωής της. Τα πρώτα ερεθίσματα στο τραγούδι η Μοσχολιού τα πήρε από τον πατέρα της τον κυρ Αλέκο, για τον οποίο ο Γιώργος Ζαμπέτας έγραψε το ομώνυμο τραγούδι. Ούτε που φανταζόταν την καλλιτεχνική πορεία της κόρης του την εποχή που την ξυλοφόρτωνε για να μην ανέβει στο πάλκο.
Η Βίκυ Μοσχολιού για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της έγινε βοηθός γαζωτή, «κορδελιάστρα σε παπουτσάδικο», όπως έλεγε η ίδια, στα 13 της. Στα πρώτα της βήματα η Βίκυ Μοσχολιού αντιμετώπισε πλήθος δυσκολιών. Από τη συμπεριφορά των μουσικών απέναντι σ’ ένα 18χρονο και άβγαλτο κορίτσι, μέχρι την τραυματική εμπειρία στην περιοδεία της Αυστραλίας μαζί με το πρώτο όνομα της εποχής, τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Η εκπομπή παρουσιάζει την περιπέτεια που έζησε η ανήλικη, τότε, Μοσχολιού στο Σίδνεϊ, όταν, εξαιτίας των προβλημάτων, ο Καζαντζίδης διέκοψε τις εμφανίσεις. Οι διοργανωτές μήνυσαν τους Έλληνες μουσικούς και τους άφησαν χωρίς χρήματα. Η ίδια η Μοσχολιού ισχυρίστηκε ότι για να επιστρέψει στην Ελλάδα «βγήκε στη ζητιανιά».
Ύστερα απ’ αυτή την περιπέτεια εγκατέλειψε το τραγούδι, στο οποίο την επανέφερε ο Λαμπρόπουλος της «Κολούμπια» και ο Ξαρχάκος που της χάρισε την πρώτη της επιτυχία με τη συμμετοχή της στην ταινία «Λόλα». Τη νύχτα της πρεμιέρας η Βίκυ Μοσχολιού γίνεται γνωστή και λίγο καιρό μετά, εξαιτίας μιας σύμπτωσης, ο Ζαμπέτας της δίνει τα τραγούδια που την καθιερώνουν στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Τα τραγούδια ο Ζαμπέτας τα έγραψε για την Πόλυ Πάνου, αλλά εκείνη, αντί για πρόβα προτίμησε να πάει στη θάλασσα. Η τύχη ευνοεί τη Μοσχολιού και ο συνθέτης της έδωσε να τραγουδήσει τα «Ξημερώματα», το «Πάει-πάει» και τα «Δειλινά». Είναι η ίδια εποχή που θα γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της: το Μίμη Δομάζο.
Στην εκπομπή μιλούν συνεργάτες της, καλλιτέχνες και μέσα από το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζονται αποσπάσματα συνεντεύξεων που έδωσε η Βίκυ Μοσχολιού στο παρελθόν.
19.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W
………………………………………………………………………………………………………………
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2020
………………………………………………………………………………………………
16.50 Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (E) «Πάρος, όταν έχει καλοσύνη»  W
17.40 ΕΙΔΗΣΕΙΣ/Δελτίο στη Νοηματική W
18.00 COVID 19 – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ W
Με τον Κώστα Λασκαράτο
19.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W
………………………………………………………………………………………………………………
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2020
…………………………………………………………………………………..
21.30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ένας άφραγκος Ωνάσης» W
23.15 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ W   Κ8    ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ  
Με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο
Εκπομπή 2η  
24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
…………………………………………………………………………………..
Νυχτερινές επαναλήψεις
02.45 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(Ε)«Οάσεις Αιγύπτου» W
03.45 ON THE ROAD (E) «Πάρνωνας» W
04.20 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «MADAM SECRETARY-Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ» (Ε) ημέρας  GR
05.00 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (Ε) ημέρας  W
05.45 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W

Τέλος, σημειώνεται ότι αύριο, ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ, θα μεταδοθεί στις 23:15 η εκπομπή «ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» (Ε) με καλεσμένους τους Παναγιώτη Πετράκη και Ησαΐα Ματιάμπα.

Ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Ησαΐας Ματιάμπα αναζητούν το δικό τους «Σημείο Συνάντησης», που όπως αποδεικνύεται δεν είναι μόνο ένα, αλλά πολλά.

Οι δύο πληθωρικοί και πολυτάλαντοι καλλιτέχνες μοιράζονται την ίδια αγάπη για την υποκριτική και τη μουσική, έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία από τα παιδικά τους χρόνια, ενώ αποκαλύπτουν τις δυσκολίες και τα λάθη που έκαναν στα πρώτα τους βήματα.

Επίσης, με αφορμή την κοινή θεατρική στέγη που μοιράζονται στην παράσταση «Hairspray», συζητούν για τη μεταξύ τους συνεργασία, το μέλλον του μιούζικαλ στην Ελλάδα, ενώ αξιολογούν και την πολυσυζητημένη συμμετοχή του Μάρκου Σεφερλή στο έργο.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα τοποθετείται για το αν υφίσταται ρατσισμός στην Ελλάδα σήμερα και αποκαλύπτει προσωπικά του βιώματα και περιστατικά που τον καθόρισαν. Επίσης, συζητεί για το πόσο τον άλλαξε η πατρότητα και αν θα ήθελε να αποκτήσει δεύτερο παιδί.

Ο Παναγιώτης Πετράκης θυμάται τις σπουδές του στην Αμερική, τις τηλεοπτικές επιτυχίες του και πόσο αυτές ήταν διαχειρίσιμες, ενώ αναλύει τη φιλοσοφία του γύρω από τη ζωή και αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδιά του.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Πετράκης μιλούν για όλα στο «Σημείο Συνάντησης».

Αρχισυνταξία: Μιχάλης Προβατάς

Σκηνοθεσία: Κώστας Μάνδυλας

Διεύθυνση παραγωγής: Production House