ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 18 & 19.05.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 18 & 19.05.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2019

……………………………………..…………………………………………………………………

17.00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΡΛΙΝ» (MERLIN’S APPRENTICE)

Περιπετειώδης μίνι σειρά φαντασίας, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2006, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γου.

Παίζουν: Σαμ Νιλ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Ρίαρντον, Μέγκαν Όρι, Τέγκαν Μος, Κρίστοφερ Ζακό, Ντάνκαν Φρέιζερ, Τζένιφερ Κάλβερτ, Άντριου Τζάκσον, Μαρκ Γκίμπον.

Υπόθεση: Το Κάμελοτ υπήρξε άλλοτε το αδιαπέραστο, μαγεμένο κάστρο της απόλυτης δύναμης, η μυθική κοιτίδα του Άγιου Δισκοπότηρου. Όταν όμως οι μύθοι του ξεθωριάζουν και το πιο  πολύτιμο κειμήλιό του εξαφανίζεται, ποιος μπορεί να επαναφέρει το Κάμελοτ στη δόξα του;

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο μάγος Μέρλιν πάτησε τις πολεμίστρες του Κάμελοτ. Η δόξα του έχει χαθεί με το θάνατο του Βασιλιά Αρθούρου και το τοπίο δεν θυμίζει τίποτα από τα άλλοτε καταπράσινα λιβάδια, ένα τοπίο με στάχτες που καπνίζουν σ’ έναν σκοτεινό, καταραμένο ουρανό.

Η αποστολή του Μέρλιν να βρει το Άγιο Δισκοπότηρο και να το επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, απαιτεί κάτι περισσότερο από μαγεία: απαιτεί ένα θαύμα που θα πάρει τη μορφή ενός συντρόφου με δική του μυστική δύναμη, του Τζακ, που θα γίνει ο βοηθός του Μέρλιν.

Ο Τζακ, σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά, βρίσκεται πιο κοντά στο Δισκοπότηρο απ’ όλους, είναι όμως τεράστια τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο τους. Είναι και ανυπέρβλητα;

Η υπέροχη συνέχεια του Μέρλιν είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών.

B΄ Μέρος (τελευταίο)

18.35 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   W

«Ο Γιάννης τα ’κανε θάλασσα»

Φαρσοκωμωδία, παραγωγής 1964.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος.

Σενάριο: Γιώργος Παΐζης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Μήλας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Βασίλης Αυλωνίτης, Κλεό Σκουλούδη, Πόπη Λάζου, Αλέκα Στρατηγού, Κώστας Δούκας, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζαννίνο, Τόλης Βοσκόπουλος, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Μαρίκα Μαυροπούλου, Ανδρέας Λάπας, Ξενοφών Φιλέρης, Λόλα Μαζαράκη, Κωνσταντίνος Κορυζής, Χρίστος Παπαδόπουλος, Ρένα Πασχαλίδου, Σμάρω Σταθοπούλου, Μιχάλης Χαλατζής, Ρένα Κρέστα, Άννα Γκιόκα, Κ. Λοβέρδος, Μαρία Μακροπούλου, Έλσα Μορλαίν, Ντίνος Καρύδης, Αχιλλέας Κουλαξής.

Διάρκεια: 75΄

Υπόθεση: Ο απόστρατος στρατηγός Κώστας Τσελεπής στέλνει στην Αθήνα τον Γιάννη, ο οποίος διαμένει προσωρινά στο σπίτι του γιατρού ξαδέλφου του και προσπαθεί να στεριώσει σε κάποια δουλειά. Κάποια μέρα ανακαλύπτει ότι μια κλεμμένη βαλίτσα, που του είχε δώσει για φύλαξη ένας απατεώνας, περιέχει κάτι ύποπτο. Ο αγαθός Γιάννης αποφασίζει να την παραδώσει στην αστυνομία. Ο Κώστας, που είναι ο πλούσιος κάτοχος της βαλίτσας, γυρεύει έναν όχι έξυπνο γαμπρό για την κόρη του Κάθι, και ο Γιάννης φαίνεται να είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο. Η Κάθι όμως, συνδέεται μ’ ένα όμορφο και κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, τον Λάκη. Ο Γιάννης γίνεται ο περίγελος στην παρέα της, αλλά η Κάθι δεν αργεί να αντιληφθεί τη χρυσή καρδιά που κρύβει μέσα του. Έτσι, αποφασίζει να αποπέμψει τον προικοθήρα μνηστήρα της και να παντρευτεί τον καλόκαρδο Γιάννη.

19.30 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 

Απευθείας μετάδοση από το Ηράκλειο Κρήτης

21.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ   W

………………………………………………………………………………………………………..

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2019

………………………………………………………………………………………………………..

12.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W

12.15 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Απευθείας μετάδοση 

13.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)   W

«ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ!…»

15.00 EΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W

16.00 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε)  W

17.00 OUT OF THE BOX W

17.40 Ο ΜΑΗΣ ΤΟΥ ’68 – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ (Ε) GR

18.00 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W

18.15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   W

«Θανασάκης ο πολιτευόμενος»

Κοινωνική σάτιρα ηθών, παραγωγής 1954.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος.

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Συνοδινού, Βύρων Πάλλης, Κάκια Παναγιώτου, Τζόλυ Γαρμπή, Δέσπω Διαμαντίδου, Γιώργος Μούτσιος, Νίκος Φέρμας, Παύλος Καταπόδης, Σπύρος Καψάλης, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Νάκος.

Διάρκεια: 84΄

Υπόθεση: Η νεαρή κόρη εύπορης οικογένειας μεγαλομπακάληδων επιστρέφει από την Ελβετία, μετά το τέλος των σπουδών της παντρεμένη μ’ έναν νεαρό επιστήμονα, τον Θανασάκη, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένος να την «υπηρετήσει» ως πολιτικός. Με την οικονομική βοήθεια του κουνιάδου του κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γρήγορα όμως προκηρύσσονται νέες εκλογές και αποφασίζει να ξαναπολιτευτεί, απαιτώντας ξανά την οικονομική συμπαράσταση του κουνιάδου του, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως νέα προεκλογική εκστρατεία θα ήταν οικονομική αυτοκτονία. Αποσπώντας εκβιαστικά χρήματα όμως, ξανακατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς την παραμικρή επιτυχία.

19.45 20ός Αιώνας Επιλογές (Ε) «M. Λοΐζος»   W

20.00 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  W

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Απευθείας μετάδοση από τα Χανιά Κρήτης

21.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ   W

………………………………………………………………………………………………………..

Νυχτερινές Επαναλήψεις:

03.00 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε) ημέρας  W

04.00 OUT OF THE BOX  (Ε) ημέρας W

04.40 ΜΑΗΣ ΤΟΥ ’68 (Ε) ημέρας GR

05.00 ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ (Ε) ημέρας  W

05.30 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W