ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Ποια είναι η εικόνα της γυναίκας, όπως προβάλλεται σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι αντιπροσωπευτική της θέσης που έχει στην ελληνική κοινωνία και είναι η τηλεόραση πράγματι, όπως λέγεται, εικόνα της κοινωνίας; Μπορεί η τηλεόραση να επηρεάσει συμπεριφορές και να διαμορφώσει χαρακτήρες;
Η Άννα Μπουσδούκου, δημοσιογράφος, διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού iMEdD, εκτελεστική διευθύντρια του προγράμματος «Διάλογοι» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, καταθέτουν τις απόψεις τους για ένα θέμα που μας αφορά όλους.
Ακόμη, στη συζήτηση συμμετέχουν ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και MMΕ, στο ΕΚΠΑ, η Αθηναΐς Νέγκα, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, η Νάντια Μπουλέ, ηθοποιός και απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, με έντονη παρουσία στα social media, και ο Βασίλης Παπακώστας, επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ενώ η 25η Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε, ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στην τηλεόραση και ο ρόλος της γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι ο εγκλεισμός αυξάνει τα περιστατικά βίαιων συμπεριφορών.
Υπάρχουν θέματα που δεν αρκεί να τα συζητάμε μεταξύ μας. Είναι θέματα που πρέπει να τα πάρουμε όλοι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Γιατί μας αφορούν! Αφορούν την κοινωνία, εάν πραγματικά θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
………………………………………………………………………………………………………………