ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 21-30.05.2020

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 21-30.05.2020

ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2020

……………………………………………………………………………………………………..            

20.30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «MADAM SECRETARY – Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ» GR

21.30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  Κ  W

«Ο τρελός της πλατείας Αγάμων»

Κωμωδία, παραγωγής 1970.

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος.

Σενάριο: Θάνος Λειβαδίτης.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μέμα Σταθοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Νέζερ, Γιώργος Μπάρτης, Κική Δαλάκου, Μαρία Γιουρούση, Γιώργος Γρηγορίου, Ειρήνη Κουμαριανού, Γιώργος Κυριακίδης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Σπυριδωνάκος, Μαρία Καλιακμάνη.

Διάρκεια: 86′

Υπόθεση: Ένας ανύπαντρος δικηγόρος (Γιάννης Γκιωνάκης), ορκισμένος εχθρός του γάμου, κατοικεί πού αλλού; Στην πλατεία Αγάμων. Ο θείος του από το εξωτερικό (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και η σπιτονοικοκυρά του (Μαρίκα Νεζέρ), θέλουν να παντρευτεί. Όταν λοιπόν πληροφορείται πως, για να κληρονομήσει τον υποτιθέμενο νεκρό θείο του, πρέπει να παντρευτεί μια συγκεκριμένη κοπέλα (Μέμα Σταθοπούλου), προτείνει στην κοπέλα λευκό γάμο, ώστε να πάρουν τα λεφτά. Σύντομα όμως, θα αλλάξει τις απόψεις του για το γάμο.

23.00 «10» με τον Φάνη Παπαθανασίου και τη Νικόλ Λειβαδάρη W

…………………………………………………………………………………………………….

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 και 30 ΜΑΪΟΥ 2020

…………………………………………………………………………………………………….

12.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

13.00 ΕΠΤΑ W

 Με τη Βάλια Πετούρη

14.00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)  Κ8

«Ένας παράξενος βράχος» (One Strange Rock)

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2018.

Πώς απέκτησε ζωή αυτό το μεγάλο κομμάτι βράχου που είναι ο πλανήτης μας;

Παρακολουθήστε την απίστευτη, παράξενη ιστορία της ζωής στη Γη με αφηγητή τον Γουίλ Σμιθ και μια πλειάδα έμπειρων αστροναυτών που έχουν δει τη Γη όπως είναι πραγματικά -ένα τέλεια σχεδιασμένο σύστημα υποστήριξης ζωής που περιφέρεται στο Διάστημα.

Εντυπωσιακές εικόνες, ανθρώπινες μαρτυρίες, εκπληκτικά οπτικά εφέ, σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι, ξεδιπλώνουν την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που κάνουν τον πλανήτη μας μοναδικό και ξεχωριστό.

Σάββατο 23/5/2020 –  Eπεισόδιο 1ο: «Αναπνοή» (Gasp)

Ο αστροναύτης Chris Hadfield αποκαλύπτει τα απίθανα και απροσδόκητα διασυνδεδεμένα συστήματα που ρυθμίζουν την πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και δίνουν «αναπνοή» στη ζωή.

Σάββατο 30/5/2020 – Eπεισόδιο 2ο: «Καταιγίδα» (Storm)

Πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας; Γεννήθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση δύο πλανητών στο πρώιμο ηλιακό σύστημα, μια κοσμική καταιγίδα που, αντί να μας καταστρέψει, σχημάτισε έναν πλανήτη, δημιούργησε ωκεανούς και οργάνωσε τον κόσμο μας.

15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

…………………………………………………………………………………………………….

Νυχτερινές επαναλήψεις

02.00 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε) ημέρας  W

03.00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε) ημέρας

04.00 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ (Ε) ημέρας  W

04.50 Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (Ε) ημέρας  W

05.45 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W

Τέλος, σημειώνεται ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020 προγραμματίστηκε σε επανάληψη η εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» με θέμα  «Νικήτας Τσακίρογλου – Χρυσούλα Διαβάτη: Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της ζωής μας»  W

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Νικήτα Τσακίρογλου, από μία θεατρική παράσταση, αλλά και η φήμη του ως ταλαντούχου ηθοποιού, ήταν η αφορμή να τον προσέξει η Χρυσούλα Διαβάτη, πριν από 55 χρόνια.

Σε μία από τις σπάνιες κοινές συνεντεύξεις τους, ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη, μιλούν «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση και ξεφυλλίζουν το άλμπουμ της ζωής τους. Διηγούνται πώς γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν, καθώς και πώς έγινε η πρόταση γάμου.  Μιλούν για τη σχέση τους και την οικογένεια που δημιούργησαν, τους ρόλους τους  στο θέατρο αλλά και πώς δύο τόσο έντονες και διαφορετικές προσωπικότητες κατάφεραν να συνυπάρξουν. «Αν ήμουν ίδιος με τη Χρυσούλα, η ζωή θα ήταν βαρετή», τονίζει ο Νικήτας Τσακίρογλου, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Από την πλευρά της, η κα Διαβάτη περιγράφει έναν άνδρα επιβλητικό, ο οποίος την καθόρισε ως προσωπικότητα και διαμόρφωσε το χαρακτήρα της. Μιλά για συμβιβασμούς, υποχωρήσεις αλλά και θυσίες που έγιναν, για να κρατηθεί αυτή η σχέση.

Παράλληλες οι διαδρομές τους στο θέατρο, με σπουδαίες ερμηνείες και συνεργασίες με σημαντικούς θεατράνθρωπους. Πρωταγωνίστησαν σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες-σταθμούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Αν και έχουν περάσει περισσότερες από πέντε δεκαετίες από την πρώτη τους γνωριμία, συνεχίζουν να θαυμάζουν ο ένας τον άλλον. «Είναι καλύτερη ηθοποιός από εμένα η Χρυσούλα. Είναι μια ηθοποιός του ενστίκτου!», τονίζει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Από την πλευρά της, η Χρυσούλα Διαβάτη, μιλώντας για τον σύντροφο της λέει: «O Νικήτας είναι σπουδαίος ηθοποιός. Ίσως ο τελευταίος από τη μεγάλη γενιά των Ελλήνων ηθοποιών».