ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος 31.03 – 05.04.2020

ΕΡΤ1- Τροποποιήσεις προγράμματος 31.03 – 05.04.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
…………………………………………………………………………………..
20.40 COVID 19 – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W
Με τον Κώστα Λασκαράτο
21.45 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ  GR
Με τον Περικλή Μακρή
23.00 Σαν Σήμερα τον 20ό Αιώνα (Ε) W
23.15 ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ – ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ  W
«Μυρτώ Αλικάκη-Φωτεινή Βελεσιώτου»
24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
…………………………………………………………………………………..
Επίσης, σημειώνεται ότι στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» W την ίδια μέρα προγραμματίστηκε στις 16:00 σε επανάληψη το επεισόδιο με θέμα: 
«Σταμάτης Σπανουδάκης: Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη».

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, μιλά στην Έλενα Κατρίτση για τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, που μαζί με τον λόγο είναι τα δικά του όπλα στη μάχη κόντρα σε πράγματα (σ’ αυτά) με τα οποία δεν συμφωνεί, δεν αγαπά: «Εγώ έχω μάθει στον πόλεμο. Ξεγελάω πως είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι πολεμιστής». Απαντά σε όλα όσα του καταλογίζουν και μιλά για τις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται: «Το να μιλάς σήμερα, για τον Χριστό, για την Ελλάδα, την Παναγία, για τους αγωνιστές του ’21, για τον Αλέξανδρο… δεν είναι επιθυμητό. Γι’ αυτό με κατακρίνουν. Για τη μουσική και τον στίχο. Αυτός, είναι ένας πόλεμος ασήμαντος, για μένα. Δεν με νοιάζει τι λένε. Με νοιάζει ποιος το λέει».

Πάντα ειλικρινής και αποκαλυπτικός, αλλά καυστικός και απρόβλεπτος, ο σπουδαίος δημιουργός, ο οποίος έχει γράψει αξεπέραστες μελωδίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, για χορωδίες και ορχήστρες, διηγείται ιστορίες από τις συνεργασίες του και μοιράζεται τις πιο σημαντικές στιγμές από την προσωπική του ζωή. Αυτή που ξεχωρίζει ήταν η γνωριμία του με τη σύζυγό του, Ντόρη, με την οποία είναι μαζί 50 χρόνια: «Η Ντόρη, μ’ έναν μυστηριώδη τρόπο, νιώθει ευτυχής όταν είμαι εγώ ευτυχής, το οποίο είναι ευλογία για έναν καλλιτέχνη. Έχει απίστευτη υπομονή και εργατικότητα. Δεν έχει διάθεση να αποδείξει τίποτα σε κανέναν… Αν ήμουν με μια γυναίκα που ήθελε να βγαίνει, να γλεντάει, να κάνει την κα Σπανουδάκη, θα είχα καταποντιστεί».

Άτακτος και αντιδραστικός ως παιδί, έκανε τη ζωή δύσκολη για τους γονείς του, κυρίως, όμως, για τη μητέρα του: «Την έβριζαν συνέχεια οι γονείς των συμμαθητών μου, λόγω της συμπεριφοράς μου. Δεν έφταιγε, αλλά δεν το ξεπέρασε ποτέ. Όταν πρωτομπήκε σε συναυλία μου και είδε χιλιάδες κόσμου να περιμένει να βγω, είπε “αποκλείεται να έχουν έρθει για σένα”. Δεν το χωρούσε το μυαλό της!».

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης κάνει ένα ταξίδι στις νότες, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τις στιγμές. Και τονίζει: «Η στιγμή δεν κρατιέται, χάνεται… Γι΄ αυτό, πρέπει να είσαι πάντα παρών».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» W θα παρουσιάζουν οι Κώστας Λασκαράτος,  Χρύσα Παπασταύρου και Κώστας Παπαχλιμίντζος, ενώ την εκπομπή «COVID 19 – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» W από τις 16:00 ώς τις 19:00 (με την διακοπή του Δελτίου των 17:30-18:00) θα παρουσιάζει κανονικά η Σταυρούλα Χριστοφιλέα.