ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 06.10.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 06.10.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
…………………………………………………………………………………………………….
12.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ (Ε)  W
13.00  ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ   W (Ε)

«ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ!..»  Με τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μάς προσκαλούν σ’ ένα δυναμικό γλέντι με δυο κορυφαίους Σαρακατσάνους τραγουδιστές: τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια.

Ο νομαδικός βίος των Σαρακατσάνων έχει αποτυπωθεί στα δημοτικά τους τραγούδια: «Πήρεν ο Μάρτης δώδεκα κι Απρίλης δεκαπέντε…», τραγουδούν και δίνουν το μουσικό σύνθημα για τη μετακίνηση των κοπαδιών από τα πεδινά χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια!

Οι δυο εξαιρετικοί τραγουδιστές έχουν επιλέξει μια σειρά από αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χορούς από την πλούσια και πολύμορφη σαρακατσάνικη παράδοση, με τη συμμετοχή και μιας ομάδας Σαρακατσάνων «γερόντων» που αποδίδουν τα παλαιά τραγούδια της τάβλας με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κώστας Τζελέπης (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Δημήτρης Καρπέτας (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο), Γιώργος Ματθαίου (λαούτο), Χριστόδουλος Ζούμπας (λαούτο) και Βασίλης Γαλάνης (κρουστά). Χορεύουν οι Σαρακατσάνοι γέροντες, η ομάδα Σαρακατσάνων «Παραπονιάρικα Παιδιά» από τη Θεσσαλονίκη και μέλη από τον Όμιλο Χορού και Πολιτισμού «Χορόπολις» από τη Λαμία (επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης). Για τους χορούς των Σαρακατσάνων μιλάει η Μάγδα Ζωγράφου, καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης.

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

15.00  ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W
…………………………………………………………………………………………………….
Σημειώνεται επίσης, ότι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (+ ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ) W από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ θα μεταδίδεται στις 21:00.