ΕΡΤ1- Τροποποίηση προγράμματος 11.03.2018

ΕΡΤ1- Τροποποίηση προγράμματος 11.03.2018

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ1

 ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

………………………………………………………………………………………………………………..

16.00 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ «Κώστας Χατζής: Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει…»  W

17.00 ΕΡΤ REPORT (E)   W

Με την Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα

«Το πείραμα»

LE7_4955

Η κοινωνία εισβάλλει στο σχολικό περιβάλλον. Τα παιδιά έχουν φυσική επιθετικότητα και ανάγκη επιβολής. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όχι όμως παντού.

Η ομάδα της εκπομπής «ΕΡΤ Report» παρουσιάζει το πείραμα που ξεκίνησε μία φωτισμένη εκπαιδευτικός το 2005 σε μία από τις πιο δύσκολες περιοχές της Αττικής: τον Ασπρόπυργο. Εκπαίδευσε μαθητές να διαμεσολαβούν στους καβγάδες των συμμαθητών τους.

Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμετρζιάν και η Μάχη Νικολάρα καταγράφουν διηγήσεις που συγκλονίζουν. Παιδιά-αγρίμια που ημερεύουν και γίνονται διαμεσολαβητές. Παιδιά-θύματα που αποκτούν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να συμμετέχουν και να διεκδικούν.

Το πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία το 1984. Στην Ελλάδα λειτουργεί σήμερα σε 40 σχολεία. Ανάμεσά τους τα Γυμνάσια της Χασιάς και της Αρτέμιδας, όπου η εκπομπή καταγράφει την εξέλιξη του πειράματος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Μάχη Νικολάρα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.

18.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ (E)  W

Με τη Μαριλένα Κατσίμη

Μαριλένα-Κατσίμη-.marilena-photo

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» έχουν σκοπό να αναδείξουν πλευρές της ελληνικής Ιστορίας άγνωστες στο πλατύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο.

Η εκπομπή επιχειρεί να παρουσιάσει την Ιστορία αλλιώς, την Ιστορία στον τόπο της. Με εξωτερικά γυρίσματα στην Αθήνα ή την επαρχία σε χώρους που σχετίζονται με το θέμα της κάθε εκπομπής και «εκμετάλλευση» του πολύτιμου Αρχείου της ΕΡΤ και άλλων φορέων.

image004

«Οι φοιτητές στους δρόμους»

Ο καθηγητής Βαγγέλης Καραμανωλάκης μας ξεναγεί στους δρόμους της Αθήνας και μας μιλά για την Ιστορία των Φοιτητικών Κινημάτων.

Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, το φοιτητικό κίνημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική σηματοδοτεί τον αγώνα για χειραφέτηση και τη βούληση για μια προοδευτική αλλαγή της κοινωνίας. Ήταν πάντα έτσι;

Οι διεκδικήσεις των φοιτητών ξεκινούν λίγο μετά την ίδρυση του πρώτου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα το 1837 και όσο ο φοιτητικός πληθυσμός μεγαλώνει, τόσο πιο διακριτή γίνεται η πολιτική τους δράση. Από την αρχή προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαριλένα Κατσίμη.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

19.00 THE MITSI SHOW – BEST OF  W

………………………………………………………………………………………………………………..

Ο αγώνας BASKET LEAGUE «Άρης – ΠΑΟΚ» αναβάλλεται (σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ).