ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 16.05.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 16.05.2019

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 σήμερα – ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2019  (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΠΕΡΤ  17:00 – 19:00)  διαμορφώνεται ως εξής:

………………………………………………………………………………………………………………..

16:00 O ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: «ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟ ΚΚΕ»

16:10 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: «ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ»

16:20 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ: «ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ»

16:45 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«H ιστορία των Ρομά» (The Story of Roma People)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2017.

Το ντοκιμαντέρ θα μας ταξιδέψει και στις τέσσερις γωνιές της Ευρώπης, ψάχνοντας για τις απαντήσεις σ’ ένα στοίχημα να καταλάβουμε το φαινόμενο, να βρούμε την αλήθεια πίσω από τον μύθο και να ανακαλύψουμε την πραγματικότητα πίσω από τα στερεότυπα.

Ερμηνεύονται θέματα, όπως ο νομαδισμός, η οικονομική αλλαγή, η θετική διάκριση, η ρατσιστικοποίηση κοινωνικών προβλημάτων, η παραβατικότητα και κυρίως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον στιγματισμό των Ρομά. Σήμερα, τα ακροδεξιά κόμματα -και όχι μόνο- χρησιμοποιούν τους Ρομά σαν εργαλείο για την άνοδο στην εξουσία.Τι βάρος έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τα Έθνη Κράτη, και ποιες είναι οι αξίες της;

17:45 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)  GR

«Μια νύχτα στη Φλωρεντία των Μεδίκων»  (Tonight in Florence)
Μια νυχτερινή ματιά στην πιο θαυμαστή για την τέχνη της πόλη: την Φλωρεντία.
Οφείλουμε τον καλλιτεχνικό θησαυρό της πόλης στην τελευταία γυναίκα στην μεγάλη δυναστεία των Μεδίκων: Την Άννα Μαρία Λουίζα. Στο λυκόφως της ζωής της κληροδότησε τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που δημιούργησε και συνέλεξε η οικογένειά της στην πόλη της Φλωρεντίας έτσι ώστε όλοι, Φλωρεντίνοι και ξένοι, να τον απολαύσουν στους ερχόμενους αιώνες. Χωρίς το θάρρος και το τεράστιο πείσμα αυτής της γυναίκας η Γκαλερία Ντέλι Ούφιτσι, το Παλάτσο Βέκιο, τα Παρεκκλήσια των Μεδίκων και πολλά άλλα καλλιτεχνικά θαύματα δεν θα υπήρχαν πια. Αυτά τα θαυμαστά μέρη αντηχούν μια μεγαλειώδη περίοδο, ένα μακρινό παρελθόν και μια ισχυρή οικογένεια… Οι Μέδικοι, οι Άρχοντες της Αναγέννησης. 

18:45 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (Ε) 

19:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

………………………………………………………………………………………………………………..