ΕΡΤ1- Ξένη ταινία «Δύναμη ψυχής» 30.07.2017

ΕΡΤ1- Ξένη ταινία «Δύναμη ψυχής» 30.07.2017

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Δύναμη ψυχής»

(Imagining Argentina)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 22:00

Imagining Argentina (2)

Πολιτικό δράμα-θρίλερ, συμπαραγωγής Ισπανίας- Αγγλίας-ΗΠΑ 2003.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Χάμπτον.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Έμα Τόμσον, Κλερ Μπλουμ, Φερνάντο Τιέλβε, Λετίσια Ντολέρα, Ρούμπεν Μπλέιντς, Μαρία Κάναλς Μπαρέρα, Κούνο Μπέκερ.

Διάρκεια: 100΄

Imagining Argentina (4)

Υπόθεση: 1976, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Σ’ ένα κλίμα πολιτικής καταπίεσης, όποιος τολμά να ασκήσει κριτική εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο θεατρικός συγγραφέας Κάρλος Ρουέντα γυρίζει μια μέρα στο σπίτι του και ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του Σεσίλια έχει πέσει θύμα απαγωγής, εξαιτίας ενός άρθρου που έγραψε στην τοπική εφημερίδα. Ο Κάρλος θα συναντήσει και άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, για να συνειδητοποιήσει ότι έχει την ικανότητα να δει στα μάτια τους τη μοίρα αυτών που αγαπάνε. Όλοι αρχίζουν να τον επισκέπτονται για να μάθουν νέα για τους δικούς τους, ο ίδιος όμως, δεν μπορεί να εντοπίσει τη Σεσίλια, παρά μόνο τα μέρη στα οποία εκείνη βρέθηκε. Ό,τι και να κάνει, είναι πάντα ένα βήμα πίσω από την αγαπημένη του. Στο μεταξύ, η Σεσίλια ετοιμάζει τη δική της, επικίνδυνη απόδραση.

Imagining Argentina (5)

Η ταινία, που είναι μεταφορά του ομότιτλου βραβευμένου μυθιστορήματος του Λόρενς Θόρντον, ήταν υποψήφια για Χρυσό Λέοντα (Κρίστοφερ Χάμπτον) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2003.

Imagining Argentina (6)