ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα» 09.06.2018

ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα» 09.06.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα»

(3:10 to Yuma)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στις 23:50

310 to yuma (4)

Γουέστερν, παραγωγής ΗΠΑ 2007.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ.

Παίζουν:  Κρίστιαν Μπέιλ, Γκρέτσεν Μολ, Ντάλας Ρόμπερτς, Μπεν Φόστερ, Ράσελ Κρόου, Άλαν Τουνταικ , Βινεσα Σο, Λόγκαν Λέρμαν, Πίτερ Φόντα.

Διάρκεια:  113΄

310 to yuma (8)

Υπόθεση: Ο Νταν Έβανς είναι ένας τίμιος και νομοταγής πολίτης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στον οποίον συμμετείχε ως ελεύθερος σκοπευτής, ο Νταν επιστρέφει πίσω μ’ ένα σακατεμένο πόδι. Με τη μικρή αποζημίωση που του δίνεται, αποφασίζει να νοικιάσει ένα ράντζο στην Αριζόνα, όπου μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του Άλις και τους δύο γιους του. Οι ελπίδες όμως για μια νέα αρχή εξανεμίζονται μπροστά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της Δύσης.

310 to yuma (5)

Έπειτα από μια περίοδο ξηρασίας, η γη του Νταν χερσεύει, το κοπάδι του αποδεκατίζεται και ο ίδιος βυθίζεται στα χρέη, οδηγώντας την οικογένειά του στα όρια της πείνας. Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του ράντζου, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του νέου σιδηρόδρομου, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τους Έβανς. Ο Νταν συνεχίζει να παλεύει με τη γη του, ελπίζοντας ότι η τύχη του θα γυρίσει, αλλά με στεναχώρια συνειδητοποιεί πως ο 14χρονος γιος του Γουίλ, του δείχνει ολοένα και λιγότερο σεβασμό.

310 to yuma (2)

Γοητευμένος από τα μυθιστορήματα που περιγράφουν τις περιπέτειες των ληστών της Άγριας Δύσης, ο Γουίλ αντιμετωπίζει τον πατέρα του με όλο και μεγαλύτερη περιφρόνηση και στο τέλος, ακόμα και η γυναίκα του Άλις φτάνει να αμφιβάλει για τις αποφάσεις του. Όμως η μοίρα δίνει στο Νταν μια ευκαιρία, με τη σύλληψη του επικηρυγμένου Μπεν Γουέιντ, που είναι ένας ζωντανός θρύλος για την εποχή του. Γεννημένος αρχηγός, με εξαιρετικές στρατηγικές ικανότητες, ο Γουέιντ και η συμμορία του έχουν θησαυρίσει με τις δεκάδες ληστείες τους στο Southern Pacific Railroad, αφήνοντας πίσω τους πολυάριθμους νεκρούς.

Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ το 2008.

310 to yuma (6)