ΕΡΤ3 – «Εντός Κάδρου» – ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Τετάρτη 1η Μαρτίου στις...

ΕΡΤ3 – «Εντός Κάδρου» – ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 19:00

«Εντός Κάδρου»
ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ- ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Τετάρτη 1η  Μαρτίου στις 19:00

Η νέα δημοσιογραφική εκπομπή έρευνας «Εντός Κάδρου», παραγωγής  ΕΡΤ3, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 1η  Μαρτίου στις 19:00.
 Η δημοσιογραφική έρευνα, εμβαθύνει, αναλύει και φωτίζει -μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, τοποθετήσεις και απόψεις ειδικών, στατιστικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία- σημαντικές πτυχές κοινωνικών θεμάτων, τοποθετώντας τα «Εντός Κάδρου».

Η νέα εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ3 έρχεται να σταθεί και να δώσει χρόνο και βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν έχουν την προβολή που τους αναλογεί. Μέσα από διηγήσεις ανθρώπων που ξεδιπλώνουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τις προσωπικές τους εμπειρίες, θέτονται τα ερωτήματα που καλούνται στη συνέχεια να απαντήσουν οι ειδικοί.

Η εξόρυξη και η ανάλυση δεδομένων, η παράθεση πληροφοριών και οι συγκρίσεις με την διεθνή πραγματικότητα ενισχύουν την δημοσιογραφική έρευνα που στοχεύει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση.

 Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, «εντός κάδρου» μπαίνουν τα εργατικά ατυχήματα. Κάθε χρόνο η χώρα μας θρηνεί έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας. Το 2022 καταγράφηκε ένα μαύρο ρεκόρ θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Ποια είναι τα αίτια; Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές για τον περιορισμό των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων; Γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης;

Συγγενείς και φίλοι θυμάτων μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν, ενώ εκπρόσωποι εργαζομένων, εργοδότες, δικηγόροι και αρμόδιοι φορείς της πολιτείας απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν. Τα εργατικά ατυχήματα «Εντός Κάδρου».

Παρουσίαση: Χριστίνα Καλημέρη
Αρχισυνταξία: Βασίλης Κατσάρας
Έρευνα – Επιμέλεια: Χ. Καλημέρη – Β. Κατσάρας
Δ/νση παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης
Μοντάζ: Αναστασία Δασκαλάκη
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

  • H εκπομπή  θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.