«Η Ιστορία μας με τον Μόργκαν Φρίμαν» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ...

«Η Ιστορία μας με τον Μόργκαν Φρίμαν» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1 25.02-03.03.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Η Ιστορία μας με τον Μόργκαν Φρίμαν»
(The Story of Us with Morgan Freeman)

Τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία μας με τον Μόργκαν Φρίμαν» (The Story of Us with Morgan Freeman), παραγωγής ΗΠΑ 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 (εκτός του Σαββατοκύριακου), στις 16:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ (National Geographic) 2017.

Πώς αναπτύχθηκε ο πολιτισμός; Γιατί οι κοινωνίες μας σ’ όλο τον κόσμο διαφέρουν τόσο πολύ; Πώς θα είναι οι κοινωνίες μας στο μέλλον, καθώς η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας;

Σε μια εποχή που διάφορα γεγονότα στο παγκόσμιο στερέωμα μοιάζουν να μας απομακρύνουν από την έννοια του πολιτισμού, αυτή η ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ στοχεύει να αποκαλύψει τις θεμελιώδεις δυνάμεις που λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος για την κοινωνία μας και να αποδείξει ότι η ανθρωπιά βρίσκεται μέσα μας.

O βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει ανθρώπους από διάφορους πολιτισμούς που οι ζωές τους καθορίστηκαν με θαυμαστό τρόπο απ’ αυτές τις θεμελιώδεις δυνάμεις… με στόχο να κατανοήσει πώς ο πολιτισμός των ανθρώπων έχει πάρει τόσο πολλές και διαφορετικές μορφές.

Ερευνώντας ζητήματα, όπως τα «πιστεύω» ή η ανάγκη για ελευθερία, ο Μόργκαν Φρίμαν εξετάζει οτιδήποτε μας διαφοροποιεί από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

Διερευνά την ανάγκη μας για την ύπαρξη των βασικών φυλετικών δεσμών που μας επιτρέπουν να ευδοκιμήσουμε και ανιχνεύει πώς διαμορφώνουν τον κόσμο οι μεταβολές στη δυναμική της εξουσίας. Ερευνά το πνεύμα της εξέγερσης και εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να αναδομήσουν την κοινωνία και διερωτάται πώς η αγάπη, ως πρωταρχική δύναμη, επηρεάζει τους πολιτισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και πού μπορεί να μας οδηγήσει η αγάπη στο μέλλον.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 1ο: «Ο αγώνας για την ειρήνη»
(The Fight for Peace)

Ο Μόργκαν Φρίμαν απευθύνει ένα ερώτημα σε όλους μας, από τη Ρουάντα μέχρι τη Βολιβία σε μια προσπάθεια να κατανοήσει την αντίφαση μεταξύ των συνεχών πολεμικών επιχειρήσεων και της σφοδρής επιθυμίας για την επικράτηση της ειρήνης.

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μελετά τους κύκλους του πολέμου και της ειρήνης. Από την τελετουργική μάχη στο Ιερό Φεστιβάλ στο Τίνγκου της Βολιβίας, ώς το πρόγραμμα συμφιλίωσης μετά τη γενοκτονία στη Ρουάντα, σ’ αυτό το επεισόδιο διερευνά την τεράστια ικανότητα της ανθρωπότητας για κάθε είδους θηριωδία, ταυτόχρονα με την ατέρμονη αναζήτηση της αρμονίας.

Οι συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσουν σε καινοτομίες, αλλά ο πόλεμος είναι απαραίτητος; Τα φυσικά σύνορα, καθώς και ο φόβος της καταστροφής μπορεί να μας κάνουν πιο προσεκτικούς, όμως, το ερώτημα παραμένει: Ειρήνη σημαίνει, απλώς, η απουσία πολέμου;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 2ο: «Εμείς και αυτοί»
(Us and Them)

Ο Μόργκαν Φρίμαν ερευνά τις δυνάμεις του φόβου και της αδιαλλαξίας που μας χωρίζουν. Μπορεί, άραγε, να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο «εμείς» και στο «αυτοί»;

Σε μια εποχή που όλος ο κόσμος μοιάζει να βρίσκεται χωρισμένος σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο Μόργκαν Φρίμαν ξεκινά ένα ταξίδι, αναζητώντας τις δυνάμεις που μας χωρίζουν, από την έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα μέχρι το φόβο για ό,τι δεν είναι οικείο, καθώς και τις δυνατότητες σύγκλισης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 3ο: «Η πορεία προς την ελευθερία»
(The March of Freedom)

Ο Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα την έννοια της ελευθερίας. Από τη μοναξιά της φυλακής και τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας, ώς τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τους νόμους που εμποδίζουν τον λόγο και την έκφραση, η ελευθερία παραμένει πάντα το ζητούμενο.

Ως άτομα αλλά και ως λαοί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα: Άραγε θα είμαστε όλοι κάποτε πραγματικά ελεύθεροι;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 4ο: «Η δύναμή μας»
(The Power of Us)

Mπορεί να μοιραστεί η δύναμη έτσι ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα λόγου; Ο Μόργκαν Φρίμαν συναντά τον Μπιλ Κλίντον για να το ανακαλύψει. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξηγεί τις προκλήσεις της λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Μόργκαν Φρίμαν μαθαίνει για κάποια γυναίκα στην Αφρική που δημιούργησε μια κοινωνία χωρίς άντρες. Διερευνά, επίσης, πώς η εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 5ο: «Η δύναμη της αγάπης»
(The Power of Love)

Μπορεί η αγάπη να αλλάξει τον κόσμο; Ο Μόργκαν Φρίμαν ανακαλύπτει πώς αυτή η αρχέγονη δύναμη μας φέρνει πιο κοντά.

Ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο και προσπαθεί να ανακαλύψει πώς από το ορφανοτροφείο ώς το πεδίο της μάχης, από τους προαποφασισμένους γάμους ώς τη ζωή στο δρόμο, η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα σημεία και πώς αυτή η δύναμη αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 6ο (τελευταίο): «Το πνεύμα της εξέγερσης»
(The Rebel Spirit)

Ο Μόργκαν Φρίμαν προσπαθεί να ανακαλύψει τι χρειάζεται για να αλλάξει ο κόσμος. Προσπαθεί να κατανοήσει πότε θεωρείται επιτυχημένη μια επανάσταση και έρχεται αντιμέτωπος με εξόριστους, χαφιέδες, χάκερ και ηγέτες κινημάτων. Από το Βερολίνο μέχρι τη Βολιβία και τις ΗΠΑ, θα έρθει αντιμέτωπος με το κουράγιο, την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την ελπίδα που απαιτούνται στην προσπάθεια να αλλάξει ο κόσμος.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.