«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1  ...

«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1   09 & 10.07.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)

Τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), παραγωγής ΗΠΑ 2017, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 00:15, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ.

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι.

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού.

Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία για να μπορέσει να βρει την κόρη της που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 1ο: «Όφρεντ»
(Οffred)

H Όφρεντ είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν στην καταπιεστική Δημοκρατία του Γιλεάδ. Προσπαθεί να επιβιώσει στην προσπάθεια να γίνει παρένθετη μητέρα στο σπίτι του κραταιού Διοικητή Ουότερφορντ και της πικρόχολης συζύγου του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 2ο: «Μέρα Γέννησης»
(Birth Day)

Η Όφρεντ και οι υπόλοιπες Υπηρέτριες παρίστανται στη γέννηση του μωρού της Τζανίν. Η Όφρεντ ανακαλεί στη μνήμη της στιγμές από τον δικό της τοκετό, όταν γεννήθηκε η κόρη της Χάνα. Η Όφρεντ έρχεται σιγά-σιγά πιο κοντά με την Όφγκλεν και της εκμυστηρεύεται με τρόμο ότι ο Διοικητής της ζήτησε να συναντηθούν κρυφά.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.